800 millió forintra emelkedik a kulturális fesztiválok pályázati keretösszege

Forrás: MTI

 2023. november 14. 13:05

A Kulturális és Innovációs Minisztérium 800 millió forintra emelte a 2024. évi kulturális fesztiválok támogatási keretösszegét.

A szaktárca keddi közleményében emlékeztet arra, hogy az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma által november 10-i benyújtási határidővel meghirdetett pályázaton eddig 600 millió forintnyi összeg állt a pályázók rendelkezésére.

Ezt emelte meg további 200 millió forinttal a minisztérium, így összesen 800 millió forint nyerhető el a Nemzeti Kulturális Alap pályázatain keresztül – írják, hozzátéve, hogy a keretösszeg megemelése hozzájárul több pályázó egyidejű támogatásához, illetve a pályázati cél magasabb színvonalú és maradéktalan megvalósításához.

"A pályázókkal szemben elvárás, hogy a támogatott fesztivál gazdagítsa nemzeti műveltségünket, a hazai és a nemzetközi előadók jeles képviselői mellett törekedjen a fiatal tehetségek bemutatására. Járuljon hozzá az ország egy-egy régiójának, településének kulturális megismertetéséhez, és ezen keresztül a magyar kultúra erősítéséhez" – hangsúlyozzák a közleményben.

Nyitókép: Művészetek Völgye/Facebook