Legyen Budapest a legjobb európai úti cél!

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 11:08

Ismét a legjobb 20 között versenyez a főváros a legjobb európai úti cél címért.

Egy éve a legjobb 10 közé került Budapest a European Best Destination „legjobb európai úti cél” szavazásán, amely már 11. éve mutat utat a világutazóknak. Budapest 2018-ban debütált a versenyen, és rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve összesen 17 745 szavazattal. Tavaly Wroclaw nyerte el az első helyet.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azon dolgozik, hogy Budapest történelmi látnivalóit, virágzó gasztronómiáját, termál vizeit és vibráló kulturális életét minél szélesebb körű utazóközönséggel ismertesse meg. Az pedig, hogy még többen láthassák, milyen élményeket kínál a város, csak rajtunk múlik!

Tavaly a 8. helyet szerezte meg Budapest

Fotó: turizmus.com

A 20 versenyző közé jelölés után, most a közönségszavazás következik. Budapest az Európa Sportfővárosa 2019 címet viseli idén, szerezzünk közösen még egy nívós európai címet a város számára!

2019. január 15. és február 5. között bárki szavazhat és segíthet, hogy a termálfürdők és a fesztiválok városa ne csak a szívünkben, de a European Best Destination szavazásán is az első helyre kerüljön.

Csak egy kattintásra van szükség EZEN a linken Budapestre! A szavazás február 5-ig tart, hetente egyszer lehet egy IP-címről szavazni.

A legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos social media felületen és utazási portálon – a nyertes úti célra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően.