Letölthető tanulmányok és segédanyagok turisztikai vállalkozóknak

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 14:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség friss szakanyagokkal is segíti a vállalkozásokat a kialakult helyzet enyhítésére. A letölthető Vállalkozói Értesítő elemzései között a szabadságok kiadásáról, állásidőről, katás adózásról, a Covid-19 tovagyűrűző hatásairól olvashatunk.

A veszélyhelyzet gyors reagálást követel meg a foglalkoztatók részéről, akiknek tervezniük kell a tervezhetetlennel, leállás esetén gondolniuk kell a majdani újraindításra, meg kell fontolniuk tevékenységük átszervezését, szervezetük átalakítását is.

A Menedzser Praxis Szakkiadó összeállításában  Fekete Mátyás összefoglalja a turizmus nemzetközi szervezetén (UNWTO) belül megfogalmazott legfontosabb megállapításokat.

A szabadságok kiadásával kapcsolatos tudnivalókról Pintér Miriam cikkében olvashatunk, az állásidő szabályait Kozma-Fecske Ivett ismerteti.

 

A Jogszabályfigyelő rovat felhívja a figyelmet a 115/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet megjelenésére is, melyből kiderül, hogy a taxisok is végezhetnek ételfutári és csomag házhozszállítási tevékenységet. A katás adózókra vonatkozó szabályok és a kedvezmények érvényesíthetősége kapcsán számos kérdés felmerült, erről szól Teszéri-Rácz Ildikó cikke.

A  Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) átfogó kutatást indított azzal a céllal, hogy képet kapjon, miképp hat a COVID-19 járvány következtében előállt helyzet a turisztikai szektor vállalkozásaira és az utaztatókra. Erről is olvashatnak a friss összeállításban.

A Vállalkozói Értesítő az mtu.gov.hu oldalán innen tölthető le.