Lezárult a 2021-es CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny első fordulója

Szerző: Borókai Máté

Forrás: turizmus.com

 2021. december 22. 16:56

Véget ért a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) által szervezett 2021-es CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny első fordulója. A második körbe 15 egyetemista hallgatókból álló csapat jutott be.

Idén már harmadik évben került meghirdetésre a CheckINN turisztikai innovációs verseny, melynek célja a tehetséges, innovatív fiatalok felkutatása, akik háromfős csapatokba rendeződve a turisztikai szektorra fókuszált innovatív ötleteket nyújtathatnak be a versenybe.

A verseny több kategóriából áll, idén a Szállodaipar-vendéglátás, az Aktív turizmus és a Közlekedés, mobilitás kategóriákban volt lehetőség pályázni. A kategóriákon belül a Digitális, IT Innováció, Szolgáltatás Innováció, Marketing Innováció és Zöld Innováció területein állhattak elő úttörő ötletekkel a résztvevők.

A verseny végén kategóriánkként fognak kikerülni a győztesek, akik csapatonként hárommillió forintos díjazásban részesülnek, emellett pedig a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva komoly eséllyel indíthatják el projektjeiket a konkrét piaci körülmények között történő megvalósulás útján.

checkinn

A verseny több kategóriából áll, idén a Szállodaipar-vendéglátás, az Aktív turizmus és a Közlekedés, mobilitás kategóriákban volt lehetőség pályázni

Fotó: CheckINN

Az első fordulóban a jelentkezőknek egy három perces pitch videóban kellett bemutatniuk a csapattagokat, az ötleteket, és elmagyarázni azt, hogy az általuk elképzelt innováció milyen formában járulhat hozzá a turizmus megújításához.

A versenyben közreműködő, turisztikai szakemberekből álló zsűri döntése alapján idén 15 csapat juthatott a második fordulóba. Az első fordulót abszolváló hallgatóknak ezután részletesen ki kell dolgozniuk ötletük megvalósítási tervét, amelyben ki kell térniük olyan fontos témákra, mint a marketing terv, a megvalósítás, vagy a projekt pénzügyi felépítése.

A verseny idén is a Budapesti Gazdasági Egyetem és Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói körében volt a legnépszerűbb, de érkezett jelentkezés a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Széchényi István Egyetemről, sőt még a Budapesti Műszaki Egyetemről is.

A CheckINN 2021 Turisztikai Innovációs Verseny a Nemzeti Tehetség Program által támogatásban részesített projekt.