Lezárult a CheckINN első fordulója: 30 csapat jutott tovább

Forrás: turizmus.com

 2020. november 04. 13:27

Lezárult a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny első fordulója, melyre összesen 70 csapat jelentkezett. A 64 érvényes pályázatból 30 jutott tovább a második fordulóba, ahol a csapatoknak egy innovációs stratégiát kell december 15-ig benyújtaniuk.

A pályázatok elbírálására az MTSZA olyan turisztikai szakembereket kért fel, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a turizmus területén. Minden pályázatot 3 bíráló értékelt, így 15 bíráló összesen 192 bírálatot végzett el az elmúlt 1,5 hétben.

12 csapatnak sikerült mindhárom bíráló támogató szavazatát begyűjteni

Fotó: Check INN

Legalább 2 zsűritagnak a 3-ból igennel kellett szavaznia ahhoz, hogy egy turisztikai innovációs ötlet továbbjusson a második fordulóba.

A 30 csapatból összesen 12 olyan csapat van, akiknek mindhárom bíráló támogató szavazatát sikerült begyűjteniük így ők magabiztosan meneteltek tovább a következő körbe.

A továbbjutók pontosan fele, 15 csapat van a szállodaipar-vendéglátás kategóriában, 5 csapat versenyzik tovább a gyógy- és wellness kategóriában, valamint 10 az aktív turizmus területén belül.

A Budapesti Corvinus Egyetemről 8, a Budapesti Gazdasági Egyetemről 9 csapattal találkozhatunk a második fordulóban, de vannak továbbjutó csapatok többek között a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Kodolányi János Egyetemről, a Miskolci Egyetemről és a győri Széchenyi István Egyetemről is.

A szakértő zsűri a tájékoztatás szerint nagyon élvezte a munkát, hiszen idén is rengeteg friss és kreatív ötlet érkezett a versenybe, amely azt mutatja, hogy a hallgatók nagyon elkötelezettek a turizmus megújítása mellett, és fogékonyak az innovatív megoldásokra a turizmusban.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak minden hallgatónak, akik egyetemi elfoglaltságaik mellett elindultak a versenyen és köszönik a bírálók munkáját is, akik szakértelmére a második forduló értékelésekor is számítanak.

A versennyel kapcsolatban további információ elérhető a Facebook, illetve Instagram oldalon is.