Lezárult a regisztráció a kistelepülési rendezvények támogatásáért

Forrás: MTI

 2021. augusztus 31. 15:38

Lezárult a regisztráció a kistelepülési rendezvények támogatásáért – jelentette be a Miniszterelnökség, azt is megjegyezve, hogy közel minden érintett élt a lehetőséggel.

"Újabb támogatás érkezik a kistelepülésekhez a Magyar Falu Program keretében" – olvasható a Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára által jegyzett közleményben. Azt írták: az élet újraindítása utáni igényt jelzi, hogy kiemelkedő volt az érdeklődés a kistelepülések önkormányzati rendezvényeinek támogatása iránt, a kedvezményezettek több mint 98 százaléka nyújtott be igényt.

A részletekről közölték, hogy a maximálisan bruttó egymillió forint vissza nem térítendő támogatást az összes igényt benyújtó önkormányzat megkapja, a lebonyolító, állami közfeladatot ellátó Nemzeti Művelődési Intézettel történő szerződés megkötése és a szükséges dokumentumok benyújtását követő egy héten belül.

A kedvezményezettek több mint 98 százaléka nyújtott be igényt a kistelepülési rendezvények támogatásáért

Fotó: 123rf.com

A kormány a közösségi és a kulturális élet újraindításának érdekében döntött úgy, hogy a Magyar Falu Program keretében forrást biztosít minden, a Belügyminisztérium 2021. január 1-jei nyilvántartása szerint 5000 főnél kevesebb állandó lakosú település számára, önkormányzati rendezvények szervezéséhez. Az igényléseket augusztus 30-ig lehetett benyújtani.

A rendezvények megvalósítására 2022. április 30-ig van lehetősége az önkormányzatoknak. A támogatásból a 2021. június 14. óta engedélyezett falunapok rendezési költsége is elszámolható lesz – áll a kommünikében.