Macskákkal és mesterséges intelligenciával kampányol Bécs Amerikában

Forrás: turizmus.com

 2023. május 19. 14:13

Az osztrák főváros turisztikai hivatala macskás kontenttel és mesterséges intelligenciával hívja fel májusban a keleti partiak figyelmét Bécsre. Az UnArtificial Art című kampányban például Klimt A Csók és Schiele Önarckép földicseresznyével című művét macskásították MI segítségével.

Macskás kontent és mesterséges intelligencia a fő eleme a Wien Tourismus legújabb, UnArtificial Art című kampányának, amellyel az Egyesült Államok keleti partján és Torontóban hívja fel a figyelmet Bécsre. A kampányban mesterséges intelligencia segítségével macskákra cserélték például Klimt A Csók, Egon Schiele Önarckép földicseresznyével című művén az emberi alakokat, de macskásították Bruegel Bábel tornya építése című művét is.

Macskákra cserélték Klimt A csók című festményének szerelmes párját is

Fotó: Vienna Tourist Board

A különleges plakátok májusban láthatók a New York-i Times Square-en, Manhattan népszerű városrészein, Chicagóban, a Millenium Parknál és Washington metróállomásain. Az UnArtificial Art kampány üzenete, hogy a mesterséges intelligencia mögött mindig eredeti alkotások bújnak meg, amelyek – jelen esetben – Bécsben láthatóak. Ráadásul a személyes élményeket semmi sem pótolhatja.

Mivel az Egyesült Államok Bécs egyik fontos turisztikai piaca, az osztrák főváros idén plusz egymillió eurót fordít az osztrák főváros amerikai népszerűsítésére – tudatta a City of Vienna budapesti irodája.