Magyar ingatlanfejlesztések mutatkoznak be Cannes-ban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 17. 10:51

Több mint 5 milliárd eurónyi magyarországi fejlesztést mutatnak be a Magyarország-Budapest-standon Cannes-ban, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításának számító MIPIM-en, ahol az érdeklődők állami és a magánberuházásokat is megismerhetnek.

Magyarország arculatát markánsan meghatározó projektekkel, a magánfejlesztések mellett rekordarányú állami beruházással mutatkozik be hazánk a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a MIPIM-en Cannes-ban, március 10–13. között.

Az expo jó alkalom arra, hogy az ország ismertesse az Európában ismét dobogós helyet biztosító, 5 százalék körüli gazdasági növekedés egyik hajtóerejét adó ingatlanfejlesztési projekteket a több mint 100 országból érkező érdeklődőknek – írják közleményükben a Magyarország–Budapest-stand szervezői.

Ilyen lesz a Magyar Innováció Háza

Fotó: Liget Zrt.

A befektetők számára stabil és magas megtérülést biztosító, gyorsan bővülő, és még mindig jelentős potenciállal rendelkező magyar piacnak köszönhetően évről évre nő az érdeklődés a nemzetközi kiállításokon a folyamatban lévő és tervezett fejlesztések iránt.

Tavaly rekordot döntött az országba érkező beruházások mértéke. A fejlesztéseken belül 26 százalékos az állami beruházások aránya, amivel toronymagasan vezetjük az uniós rangsort.

A Magyarország–Budapest-stand szervezői – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt – ötmilliárd eurós magyarországi fejlesztést mutatnak be, az egyes projektekről itt olvashat bővebben.

Puskás Aréna

Fotó: BFK

Az ingatlanfejlesztési piac idén a tavalyinál is jobb évet zárhat Magyarországon: az irodapiac dinamikus bővülése folytatódik és a szállodaépítések dinamikája is fennmarad, a turizmus továbbra is erőteljes bővülése mellett.