Magyar kerékpáros turisztikai kínálat Münchenben

Forrás: turizmus.com

 2019. február 20. 20:21

Szerdán nyitotta meg kapuit Németország egyik legnagyobb utazási és szabadidős kiállítása, a f.re.e 2019.

A kiállítások és vásárok esetében megfigyelhető negatív piaci trendekkel ellentétben a müncheni vásár idén is tovább tudott növekedni, így 2019-ben már 88.000 négyzetméteren, 1300 kiállító 70 országot képvisel, ami rekordnak számít.

Tíz csarnokban mutatják be a világ turisztikai kínálatát hét téma köré csoportosítva: utazás, hajós turizmus, wellness turizmus, kerékpáros turizmus, camping turizmus, outdoor, valamint vízi turizmus.

A délnémet tartományokban továbbra is a kempingturizmus a trendi

Fotó: turizmus.com

Nem véletlen a vásár iránti fokozott érdeklődés, hiszen a német belföldi turizmus, valamint Németország mint küldő piac is rekordokat dönt, ráadásul úgy, hogy évek óta a prognózisokat meghaladó mértékben nőtt a turizmus teljesítménye.

A FUR kutatóintézet szerint 2018-ban a németek 71 millió utazáson vettek részt, amelyen 75 milliárd eurót költöttek. A németek a fő nyaralásuk esetén is egyre nyitottak az új, kevésbé ismert desztinációk iránt. Ezzel együtt a fogadó országok rangsorát továbbra is Spanyolország, Olaszország és Ausztria vezeti.

Így nem is mondható meglepőnek, hogy idén Csehország a díszvendég, de több száz négyzetméteren van jelen Szlovénia, Horvátország és Ausztria is.

A délnémet tartományokban továbbra is a kempingturizmus és az aktív időtöltés a legfontosabb trend. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint 2018-ban 71.000 új szabadidős jármű került Németországban forgalomba, a kerékpárok eladása pedig hónapról hónapra rekordokat dönt. Pedig a gyártók 4-5.000 euróért kínálják az új e-kerékpárokat, amelyeket a müncheni vásáron is úgy viszik, mintha ingyen adnák.

A Magyar Kerékpáros Szövetség is a kiállítók között van

Fotó: turizmus.com

A magyar kínálatot a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda szervezésében és vezetésével 10 magyar szolgáltató képviseli. Így mások mellett a piacvezető nyugat-magyarországi gyógy- és wellness szállodák és TDM-ek, a főváros turisztikai hivatala, valamint a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) is a kiállítók között van.

Az MKSZ Münchenben a nyugat-magyarországi, valamint a Balaton régió kerékpáros turisztikai kínálatával van jelen, és népszerűsíti az elérhető, valamint a közeljövőben megvalósuló hazai kerékpáros kínálatot. Közvetlenül a magyar stand mellett üzemel a Vécsy Étterem, amely évek óta visszatérő attrakciója a vásárnak, és már az első napon telt házzal üzemelt.