Magyar nagykövetség nyílik Kirgizisztánban

Forrás: turizmus.com

 2019. október 15. 17:23

A Kirgiz Köztársaság fővárosában, Biskekben jövőre megnyílik Magyarország nagykövetsége.

A biskeki nagykövetség nyitásáról szóló 1575/2019. (X. 14.) Kormányhatározat – mely a Magyar Közlöny 166. számában olvasható – a külképviselet megnyitásának határidejét 2020. december 31-ben szabja meg.

Kirgizisztánt – a hajdani Szovjetunió volt tagköztársaságát ­– a hegyek országának is hívják, sőt „Ázsia Svájcának” is nevezik. Fővárosa, Biskek (a szovjet időkben a bolsevik katonai parancsnok után Frunze) ma mintegy 900 ezer lakost számlál. Az országot délkeleten Kína, délnyugaton Tádzsikisztán, nyugaton Üzbegisztán, északon Kazahsztán határolja.

Csodálatos hegyei miatt az országot „Ázsia Svájcának” is nevezik

Fotó: wikipédia

A kormány a konzuli szolgálati oldalon az ország egy részét a „II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába” sorolja:

„A Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra sem javasolja magyar állampolgárok utazását a közép-ázsiai térség három országának (Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán) közös határ menti megyéit is érintő régiójába, a Fergana-medencébe. Tájékoztatjuk, hogy a Fergana-medence és környéke - kirgiz-tadzsik-üzbég hármas határ az utazás és ott tartózkodás szempontjából a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába tartozik.”

Kapcsolódó cikkek

Ujgur ízek a Keletinél

2016. szeptember 05.