Magyar siker az első közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyen

Forrás: MTI

 2021. november 15. 16:08

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) négyfős hallgatói csapata nyerte meg az első közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyt, a nemzetközi 2021 Central & Eastern Europe Student Market Study Competition-t.

A versenyen egy pályamunkát kellett összeállítani, melyben egy külföldi turisztikai piac elemzése és továbbfejlesztése volt a feladat. A négyfős, alap- és mesterképzéses hallgatókból álló BGE-s csapatnak a több hónapos felkészülés alatt nagy kihívást jelentettek a járványhelyzetből adódó hirtelen változások.

Az STR SHARE Center az STR szállodaipari piackutató vállalat részeként szállodaipari és turisztikai adatok szolgáltatásával segíti a felsőoktatási intézményekben az oktatást és a témában zajló kutatásokat. A szervezet 19 európai országban idén először hirdette meg az 1000 euró összdíjazású turizmus piacelemző versenyt.

bge_verseny

A prezentáló csapat (balról jobbra): Nguyen Phuong Thao, Molnár Csenge Anna és Balog Jázmin Éva, turizmus-vendéglátás alapképzéses hallgatók.

Fotó: BGE

A BGE-t a KVIK alap- és mesterképzéses hallgatóiból álló 4 fős csapata - Nguyen Phuong Thao, Molnár Csenge Anna, Balog Jázmin Éva és Boutchichite Noura képviselte. A hallgatók versenyre történő felkészítése a Kutatási Alap támogatásával a BGE KVIK Üzleti Elemzés Módszertan Tanszékén működő tehetséggondozó "MITO Klub" szervezésében valósult meg.

A hallgatók az első helyért járó 750 eurót további tehetséggondozó programok, versenyek támogatására ajánlották fel.