Magyar szakember a Corps Touristique Austria új vezetőségében

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 10:45

Öt év után ismét van magyar tagja az Ausztriában működő turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria (CTA) igazgatótanácsának.

A CTA legutóbbi közgyűlésére 2021. szeptember 23-án került sor Bécsben. A szervezet előző elnöke, Yvette Polasek, a Cseh Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója új szakmai kihívások elé néz, ezért négy év után leköszönt a CTA elnöki tisztségéről. Utódjául a CTA közgyűlése egyhangúlag Branimir Tončinićet, a Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatóját választotta meg.

A Corps Touristique Austria új vezetőségébe öt év után most először került be magyar tag is Wirth Klára személyében, aki 2021. február 1. óta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nemzetközi piacszakértőjeként dolgozik hazánk, mint turisztikai desztináció népszerűsítésén az osztrák piacon.

Wirth Klára nagy megtiszteltetésként és szakmai sikerként értékelte az igazgatótanácsba történt, két évre szóló beválasztását:

„Nagyon köszönöm a bizalmat, amelyet a Corps Touristique Austria tagsága és vezetése tanúsít felém. Örömmel várom a közös munkát, az új projekteket, amelyek még nagyobb láthatóságot adhatnak Magyarország különböző turisztikai régióinak Ausztriában” – mondta a piacszakértő.

Balról jobbra: Žana Marijan, Branimir Tončinić, Wirth Klára és Andrea Colonnelli

Fotó: MTÜ

A CTA főtitkára a közgyűlést követően elmondta: a szervezet célja, hogy a világjárványt követően egy fiatalosabb, modernizált hozzáállással építse tovább tevékenységét Ausztriában, ezért is örül annak, hogy az igazgatótanács frissen megválasztott tagjai új lendületet hozhatnak a közös munkába.

A CTA új elnökségének tagjai 2021. szeptember 23-tól:

  • elnök: Branimir Tončinić / Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal
  • alelnök: Andrea Colonnelli / ENIT – Olasz Nemzeti Turisztikai Testület
  • Žana Marijan / Szlovén Idegenforgalmi Hivatal
  • Rocío Martín Repoller / Spanyol Turisztikai Hivatal
  • Wirth Klára / Magyar Turisztikai Ügynökség