Magyar-szlovák turisztikai összefogás

Forrás: MTI

 2019. május 01. 09:02

Dunamente Kártyát vezetnek be május 1-től öt Komárom-Esztergom megyei település, valamint a Révkomkárom és Párkány között működő szlovákiai TDM együttműködésében.
Popovics György, a Duna-Gerecse Megyei TDM Kft. tulajdonosainak képviselőjeként elmondta, a határon átnyúló rendszerben 150 helyen vehetnek igénybe kedvezményeket azok a látogatók, akik legalább két éjszakát eltöltenek a programban szereplő 30 szálláshely valamelyikén.
A Dunamente Card birtokában például ingyenes a tömegközlekedés több városban, illetve térítésmentesen látogathatók a múzeumok, emellett további, száznál több szolgáltatás árából vehető igénybe kedvezmény, akár 50 százalékos mértékig. A kedvezményeket nyújtó partnerek főbb csoportjai a múzeumok és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a fürdőzés és wellness témakörben működő szolgáltatók, valamint a vendéglátóhelyek.

A régió egyik legnépszerűbb látványossága a komáromi Monostori erőd

Fotó: pixabay.com

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó helyszínek között található a komáromi Monostori erőd és a Klapka György Múzeum, az észak-komáromi Öregvár, a tatai Kuny Domokos Múzeum, a patfürdői (Patince)  strand és a Lábatlan-Karva révátkelő.