Magyar termékek a Közel-Kelet legnagyobb élelmiszeripari vásárán

Forrás: turizmus.com

 2023. február 20. 17:25

Közösségi standdal és huszonkét kiállítóval vesz részt az Agrármarketing Centrum (AMC) a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállításán, a Gulfoodon. A dubaji vásár az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térség legjelentősebb ilyen jellegű eseménye.

A sok tekintetben bizonytalan világpiacon a térség folyamatosan növekvő élelmiszer-kereslete és kínálata stabilizáló tényező, ezért is sereglik immár 28 éve Dubajba az élelmiszerszektor apraja-nagyja. A február 24-ig tartó kiállítás nemzetközi jelentőségét nemcsak az ide látogató külföldi vevőkör határozza meg, hanem az Emirátusok hagyományosan erős reexport tevékenysége is – közölte az Agrármarketing Centrum.

Az eseményen nyolc tematikus szektorban mutathatják be portékáikat a részvevők: tejtermékek, italok, zsírok és olajok, egészséges wellness- és mentes termékek, gabonafélék és hüvelyesek, hús és baromfi, ütős márkák és a világ élelmiszerei. Az egészséges és wellnesstermékek szektorát nemrég indították, ami jelzi a piac fejlődését.

Minden vásáron nagy érdeklődés övezi a legjobb innovatív termékeket díjazó „Innovation Awards” programot, amelyen a Bábolna Élelmiszeripari Kft. Rex Ciborum libamáj termékét beválogatták a „Legjobb hús- és baromfitermék” kategória jelöltjei közé.

Huszonkét kiállító várja a beszerzők érdeklődését az Agrármarketing Centrum közösségi standján a Gulfoodon

Fotó: AMC

 

Az Agrármarketing Centrum 168 négyzetméteres közösségi standján huszonkét kiállító ajánlja termékeit és szolgáltatásait a látogatók figyelmébe. A standon olyan termékekkel is találkozhatnak a szakmai érdeklődők, mint a kenyérhelyettesítők, a szuvidált galambhús, liba- és kacsamáj különlegességek, pulykakészítmények, szelídgesztenye termékek, sporttápszerek, fagylalt és italporok, mézek, hidegen sajtolt olajok és magőrlemények.

A beszerzők megismerkedhetnek az Agrármarketing Centrum által 2021-ben elindított Hungarian Food Business Programmal is, amelynek elsődleges célja, hogy segítse a magyar élelmiszergyártók külpiaci térnyerését. A Gulfood magyar standján külön standrészen, interaktív eszközzel mutatják be a beszerzők számára a programot.