“Magyar” villamosok Milánó utcáin

Forrás: turizmus.com

 2016. június 09. 14:42

Magyar témájú képekkel az oldalukon közlekednek Milánó legfontosabb villamosjáratai júniusban négy héten keresztül. A három "magyar" villamos a külvárosokból indulva szeli át Olaszország legjelentősebb kereskedelmi és ipari városát, egyenként közel 40 megállót érintve.

Mindegyik járat áthalad a belváros legfontosabb utcáin, forgalmas csomópontjain és a Dóm mellett is. A szerelvényeken Budapest, Balaton és pusztai óriásképek láthatók, valamint modern és tradicionális kalocsai virágminták invitálnak Magyarországra. Az utca embere, a megállókban  várakozók és az autóban vagy más tömegközlekedési eszközön utazók tízezrei figyelnek fel naponta a különleges és magával ragadó magyar grafikára.


A turisztikai célú hatékony országimázs kampány a Milánói Főkonzulátus és a Magyar Turisztikai Ügynökség külképviseletének közreműködésével valósult meg.

Olaszország továbbra is Magyarország egyik legfontosabb küldőpiaca, az utazók többsége az északi tartományokból indul, ezen belül Lombardiából, a régió stratégiai szerepe kiemelkedő. Az olasz utazók közül egyre többen választják a közeli, biztonságos, európai desztinációkat a nyári családi vakációra is, ezért fontos egy jól időzített nagyközönség kampány Milánó utcáin.

 

Újdonság a piacon, hogy Debrecent és Milánót tavaly október óta heti két közvetlen légijárat köti össze, ami jelentős turisztikai forgalomnövekedést eredményezhet a jövőben az Észak-alföldi régióban.