Magyar zenei sikerek a Dubaji Világkiállítás színpadjain

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 13:36

Két, különleges magyar produkció aratott sikert a világkiállítás látogatóinak körében: A Söndörgő és Pál István Szalonna is csatlakozott a dubaji expó programjaihoz. A jövőben 35 kulturális programmal jelentkezik a Magyar Pavilon, fellép többek között a Magyar Állami Népi Együttes és a Győri Balett.

A Söndörgő első magyar zenekarként lépett fel az expó központi épületében, az Al Wasl-ben, amely az Expo 2020 Dubai egyik leglátványosabb építészeti alkotása. Nem csak az épület, hanem a tambura zenét játszó Söndörgő zenekar is elvarázsolta a világkiállítás közönségét - számolt be róla az MTÜ.

dubajkoncert

A Söndörgő első magyar zenekarként lépett fel az expó központi épületében

Fotó: MTÜ

Pál István Szalonna, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész csatlakozott az expó egyik legkülönlegesebb kulturális produkciójához, a Jalsat Nigts-hoz. A koncertsorozat az emirátusok zenei sokszínűségét mutatja be 25 helyi zenésszel és meghívott művészekkel a világ minden tájáról. Ezúttal Szalonna és a libanoni származású emirátusi szupersztár, Diana Haddad állhatott egy színpadon, hidat emelve a zenei kultúrák közé.

dubajkoncert

Pál István Szalonna Diana Haddaddal állhatott egy színpadon, hidat emelve a zenei kultúrák közé

Fotó: MTÜ

A Dubaji Világkiállításon 24 hét alatt 35 kulturális programmal jelentkezik a Magyar Pavilon – közel 500 művészt vonultat fel. Olyan kiemelt események is várhatóak, mint a Havasi koncert, a Magyar Állami Népi Együttes, vagy a Győri Balett műsora.