Magyarok az ITB-n és azon túl

Forrás: turizmus.com

 2018. március 07. 17:44

Az idei ITB Berlin vásáron 186 ország közel 10 ezer kiállítója mutatja be ajánlatait március 7 és 11 között, ahol a szakmai programok középpontjában az új utazási formák, a túlzsúfoltság és a digitalizáció, valamint a luxusutazások állnak.

A Messe Berlinben nagyjából 160 ezer négyzetméteres területét elfoglaló börze kiállítóinak 80 százaléka külföldről érkezett, és a szervezők összességében 100 ezer látogatóra számítanak.
Magyarország most a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében 150 négyzetméteres standdal és 17 társkiállítóval jelenik meg, az 1.1 pavilonban. A standra visszahozták a kürtőskalácsot, és a vendégek 360 fokos panorámaszobában nézhetik meg Budapest látványosságait, míg egy interaktív videófalon desztinációs videók indulnak egy érintésre.

Tóth Andrea, az MTÜ kiállításokért felelős igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy az ITB Berlin után alig 10 nappal a düsseldorfi ProWein kiállítás következik, ahol a nagyjából 300 négyzetméteres standon 30 társkiállítóval mutatják be a hazai borokat. Ezt követően pedig a dubaji ATM vásáron lehet ismét találkozni a magyar kiállítókkal egy 100 négyzetméteres szigetstandon.

A magyar stand az ITB-n

Fotó: turizmus.com

Berényi Vince, az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatója elmondta: május elsején indul egy június közepéig tartó, a 7 környező országot (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Horvátország, Szerbia) megcélzó nemzetközi kampány, digitális fókusszal. Május közepétől június végéig zajlik egy másik kampány a fő küldőpiacokon (Németország, Nagy-Britannia, USA, Olaszország, Spanyolország, Franciaország) amely Budapestet helyezi a középpontba. Ennek második felvonása szeptember elejétől október közepéig tart majd. Ennek egyik apropóját az adja, hogy idén Budapest lesz a World Tourism Day házigazdája szeptember 27-én, amire az MTÜ külföldi újságíró-túrákkal és a tavalyi Turizmus Summithoz hasonló eseménnyel készül. Itt mutatják be az új országmárkát (amivel október-novemberben egy 16 országot érintő kampány indul) és annak részeként a megújuló standdizájnt is.

Az ITB magyar standján kérdésünkre a társkiállítók elmondták, hogy elégedettek az attrakciókkal, valamint a cateringgel, ugyanakkor nehezményezik, hogy a tavalyihoz, illetve az eredetileg meghirdetett részvételi díjhoz képest megemelt áron is csak a megszokottnál kisebb terület jut egy cégre.