Magyarország 2021-ben is házigazdája lesz az MTV EMA show-nak

Forrás: turizmus.com

 2020. november 09. 10:36

Hazánk így rögtön két egymást követő évben, 2020-ban és 2021-ben is magára vonhatja a zenei világ és a rajongók figyelmét. Az idei virtuális esemény után a jövő évi show már élőben, Magyarországról jelentkezik majd.

Idén a járványhelyzet miatt rendhagyó showműsorral jelentkezett Budapestről és Londonból az MTV EMA november 8-án, amelynek régiónk most először volt helyszíne.

Az adás során a nézők Magyarország ikonikus helyszíneit is láthatták világszerte, ahol Palvin Barbara vezetésével egy virtuális turnén vehettek részt, továbbá a kulisszák mögé is betekinthetnek.  A show-nak Budapest mellett Veszprém és Esztergom is szereplője volt, ami páratlan turisztikai reklámot és hírnevet jelent Magyarországnak. A műsorban David Guetta egy különleges zenei produkcióval is készült a Széchenyi Gyógyfürdő medencéjében kialakított színpadon – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A tegnapi zenei díjátadón hivatalosan bejelentették, hogy az MTV EMA házigazdája 2021-ben ismét Budapest lesz. A jövő évi show már élőben, Magyarországról jelentkezik majd, így világsztárok, influenszerek kíséretében kerülhet hazánk a zenei világ középpontjába.

Az idei show-ban Budapest, Veszprém és Esztergom kapott szerepet

Fotó: mtu.gov.hu

„Az idei virtuális show után jövőre Magyarország hagyományos keretek között adhat otthont az eseménynek, ismét magára vonva akár egymilliárd ember figyelmét.  Egyedülálló alkalom ez Magyarország és Budapest számára, hiszen ezek a nemzetközi rendezvények nagymértékben hozzájárulnak a pozitív országkép kialakításához, a nemzeti identitás erősítéséhez is. Emellett turisztikai szempontból is komoly potenciállal rendelkeznek” – kommentálta a tegnapi bejelentést Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

„A jelen helyzetben a magyar turizmus megsegítése, a jövőre nézve pedig a teljes turizmus újbóli fellendítése a célunk. Minden olyan rendezvényt, programot támogatunk, amely segít Magyarország népszerűsítésében, a magyar emberek munkahelyének a megőrzésében. Az esemény lebonyolítására nyújtott támogatás teljes egészében a hazai vállalkozásokhoz kerül majd, amely komoly segítséget jelent a turisztikai és szórakoztatóiparban dolgozók számára is” – hangsúlyozta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.