Magyarország a 10 legnépszerűbb desztináció között Kínában

Forrás: turizmus.com

 2021. március 08. 12:53

A kínai Tongcseng Travel 2020-ban útnak indította saját, a koronavírus utáni fellendülést célzó kampányát „Gyűjtsd össze a világ szépségét” címmel. Ennek keretében egy listán gyűjtötték össze a világ legnépszerűbb úti céljait, amelyen Magyarország bekerült a top 10 desztináció közé.

A kezdeményezés célja, hogy a zárt határok ellenére a világ leglenyűgözőbb látványosságait és élményeit tárja a kínai e-turisták elé a rendelkezésére álló médiafelületeken keresztül.

A kampányhoz Yao Yao Kínáért felelős piacszakértő koordinálásában a Magyar Turisztikai Ügynökség is csatlakozott a hazánkat bemutató képi és szöveges tartalmak megküldésével, valamint különböző szakmai edukációs aktivitásokon való részvétellel az ország iránti érdeklődés fenntartása érdekében – tájékoztatott közleményében az MTÜ.

A 2020-as kampány kiértékeléseként a Tongcseng Travel az online statisztikák alapján felállította a kínaiak körében legnépszerűbb országok listáját. A minap levélben értesítették Yao Yao-t, hogy a virtuális tartalmak iránti érdeklődés alapján Magyarország bekerült a világ top 10 legnépszerűbb országa közé.

kina_top10

Yao Yao, a Magyar Turisztikai Ügynökség Kínáért felelős piacszakértője

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

A Tongcseng Travel gratuláló levelében azt írja, hogy „bár a COVID-19 járvány világszerte a teljes kiutazó turisztikai piacot leállította, sok állami, a turizmus irányításához kapcsolódó  szervezet tett meg mindent azért, hogy erőfeszítéseivel hozzájáruljon a turisztikai iparág újjáélesztéséhez.”

Hozzátették: „szilárd meggyőződésünk, hogy a legjobb napjaink még előttünk vannak, és hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Tongcseng Travel nemsokára együtt üdvözölheti iparágunk fényes visszatérését.”