Magyarország a világ egyik legnagyobb turisztikai vásárának díszvendége

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 11:58

Magyarország lesz a díszvendége a világ egyik legnagyobb turisztikai és szabadidős vásárának, a németországi Caravan, Motor und Touristik (CMT) kiállításnak. A január 13-án, szombaton kezdődött stuttgarti rendezvény idén ünnepli 50. jubileumát.

Több mint kétezer kiállító vesz rajta részt, így a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), és egyben Magyarország számára is kiemelkedően fontos megjelenési lehetőség – hangsúlyozza az MTÜ közleménye. Az MTÜ egy több mint kétszáz négyzetméteres impozáns standon, változatos és színes programmal mutatkozik be a német és nemzetközi közönségnek. A nagy hagyománnyal bíró vásárra idén is legalább kétszázezer látogatót várnak a szervezők.

Az először 1968-ban megrendezett stuttgarti kiállítás napjainkra Németország legnagyobb, és egyben a világ egyik legjelentősebb nemzetközi turisztikai, szabadidős és turizmusipari vására lett. Németország a magyar turizmus az egyik legjelentősebb küldőországa: évente félmilliónál is több német turista érkezik azért, hogy megismerje Magyarországot. Hazánk díszvendég státusza kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk tájainkat, látnivalóinkat, kultúránkat, borainkat, ételeinket a német közönségnek. Ez a lehetőség egyben a hazai turisztikai szakma óriási elismerése is.

A magyar tánccsoport a CMT-n

Fotó: CMT

 

Magyarország már a hivatalos megnyitóünnepségen kiemelt lehetőséget kap a bemutatkozásra. Az eseményen beszédet mondott Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kultúráért és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára.

A kétszáz négyzetméteres magyar standon a folklórtól a gasztronómián át az innovatív produkciókig hosszú lesz a programok sora. Az élőzene és a kürtöskalács sütés mellett filmvetítés, virtuális túra is színesíti Magyarország régióinak bemutatását.