Magyar ízek és borok a Gastronomika kongresszuson

Forrás: turizmus.com

 2019. október 03. 14:06

Magyarország idén ismét részt vesz a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a Gastronomika kongresszuson, a baszkföldi San Sebastiánban.

Hazánk számára a részvétel hatalmas lehetőség egyrészt a magyar gasztronómia népszerűsítésére, újítások, új technológiák megismerésére, továbbá arra, hogy közelebb kerülhessünk egy újabb Michelin-csillag megszerzéséhez.

Hazánk számára a részvétel hatalmas lehetőség a magyar gasztronómia népszerűsítésére

Fotó: www.sansebastiangastronomika.com

A magyar megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség által megalkotott új országmárkára, a WOW Hungary arculati elemeire épül.

A magyar standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermek séfjeinek prezentálásában hazánk ikonikus ételei közül az alábbi ételkülönlegességek és borok együtt kóstolására lesz lehetőség:

Libamáj ízelítők, pástétomok, szarvasgombával, zellerrel és almával – borpárosítás (Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú, 2013)

Szarvasbélszín vadasan, gombákkal – borpárosítás (Gere Cabernet Franc, 2016)

Továbbá a kínálatban szerepel még több klasszikusnak tekinthető fogás:

  • Körözött kétféleképpen mangalica hússal
  • Gulyásleves
  • Harcsapaprikás
  • Sajtválogatás magyar sajtokból
  • Somlói galuska

 

A magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiát kifejező fogások mellet borkóstoló is lesz, melyen keresztül megismerhetik Magyarország 6 borrégióját a látogatók.

A standon helyet kap a jellegzetes hazai alapanyagokat bemutató, idén létrehozott digitális gasztronómiai íztérkép is.

A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke egy ételkészítési workshopot tart, melynek témája a Történelmi Magyarország gasztronómiai utazása lesz, ami

hat történelmi kor tükrében – honfoglalás, reneszánsz, török uralom, Habsburg Birodalom, valamint a főúri és mai modern kor – hat magyar étel elkészítési folyamatát mutatja be.

Az eseményen alkalom adódik egy borbemutatóra is, melynek előadója Mészáros Gabriella.

A rendezvényen a magyar stand fogadhatja Magyarország új spanyolországi nagykövetét, Odrobina Lászlót és feleségét, Munding Mártát.

Kapcsolódó cikkek

Budára költözik a Stand25

2019. október 01.