Magyarország lesz az első ASTA Global River Cruise Expo házigazdája jövőre

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 16:49

Magyarország fogadja házigazdaként a 2022-ben megrendezésre kerülő első ASTA Global River Cruise Expót – jelentette be Zakariás Fruzsina, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese az ASTA éves desztinációs rendezvényén.

Az Amerikai Utazási Ügynökök Szövetségének Destination Expóját a koronavírus-világjárvány miatt az elmúlt másfél évben kétszer elhalasztották, ezúttal azonban már személyes jelenléttel rendezhették meg a festői Dubrovnikban. Az eseményen 150 amerikai utazási ügynök jelent meg, ami jól mutatja, hogy a beutazási nehézségek ellenére mennyien várták újra a személyes találkozás lehetőségét.

Zane Kerby, az ASTA vezérigazgatója személyesen hívta meg Zakariás Fruzsinát és Sarmon Zsuzsannát, a Visit Hungary Észak-Amerikáért felelős nemzetközi piacszakértőjét a négynapos rendezvényre, hogy az első napon megtartott bejelentést követően megkezdjék a 2022. március 16-20. között Budapestre meghirdetett első ASTA Global River Cruise Expo promócióját. Az európai folyami hajózás legszélesebb vendégköre ugyanis az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján Észak-Amerikából érkezik, Budapest pedig az elmúlt években az egyik legnépszerűbb megállóvá vált a hajózók körében.

Balról jobbra: Zane Kerby, az ASTA elnök-vezérigazgatója, Zakariás Fruzsina, a Visit Hungary Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Robert Duglin, az ASTA alelnöke és Sarmon Zsuzsanna, a Visit Hungary Nonprofit Zrt. nemzetközi piacszakértője

Fotó: MTÜ

„A hajózással foglalkozó turisztikai szakemberek azt tapasztalják, hogy ügyfeleik érdeklődése a Covid-19 járvány után a nagy óceánjárók helyett a kisebb befogadóképességű folyami hajók felé mozdult el, a programkínálatot pedig a budapesti végállomásra érkezést követően szívesen bővítenék többnapos vidéki magyarországi túrákkal is” – mondta az eseményt követően Zakariás Fruzsina.

„A vidéki Magyarország felfedezésére a Global River Cruise Expo kapcsán lehetőségük is lesz, ugyanis az eseményhez kapcsolódóan a vidéki desztinációkat bemutató tanulmányutakat is szervezünk az ide érkező külföldi szakembereknek” – tette hozzá Sarmon Zsuzsanna, aki azt is elmondta, hogy az esemény során a nemzetközi hajótársaságok jóvoltából 8-10, Budapesten kikötött folyami hajó fedélzetének a bejárására is lehetőség lesz.

A világszinten úttörő rendezvény iránti rendkívüli érdeklődést mutatja, hogy már most 300 nemzetközi résztvevő regisztrált rá. A szervezők a részletes program ismertetését és a járványügyi intézkedések sokak által várt kivezetését követően összesen 500 fő jelentkezésével számolnak, ami reményeik szerint nagy lendületet adhat a tengerentúli beutazó turizmus újjáéledésének Magyarországon.