Magyarország visszavár – elindult az MTÜ belföldi kampánya

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 16:25

Június 1-jén elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség másfél hónapos belföldi kampánya, amelyhez csaknem 450 szolgáltató csatlakozott kedvezményes ajánlatokkal. A kampányfilm szereplői rendhagyó módon a turizmusban dolgozók.

Aki teheti, induljon ismét útnak, barangoljon belföldön, keresse fel régen látott kedvenc helyeit, vagy  fedezzen fel eddig ismeretlen, csodás és izgalmas úti célokat – buzdít a kampány, amelynek szlogenje: „Együtt, itthon, szabadon – Magyarország visszavár”.

A kampány célja ezúttal nem csupán a nyári főszezon forgalmának erősítése, hanem Magyarország belföldi turizmusának újraindítása is a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet után.

A kampányhoz minden eddiginél több, csaknem 450 szálláshely, vendéglátóegység, fürdő és egyéb turisztikai szolgáltató és attrakció csatlakozott kedvezményes ajánlatokkal, ami példa nélküli a belföli kampányok történetében – tájékoztatott az MTÜ.

 

Turisztikai szolgáltatók filmszerepben

Az MTÜ számára kifejezetten fontos volt a kampány tervezésekor, hogy rendhagyó módon ne modellekkel dolgozzon, hanem a turizmusban dolgozó embereken keresztül mutassa meg, hogy a turisztikai szolgáltatók, attrakciók, a feltöltődési lehetőségek mindenkit visszavárnak a veszélyhelyzet után.

(A kampányfilm elindításához kattintson a nyílra!)

A kampányban felszolgálók, túra- és tárlatvezetők, vendégház-tulajdonosok és vízimentők láthatók, akikkel utazásaink során valóban találkozhatunk. A kampány arcai nemcsak a kisfilmben és a plakátokon jelennek meg, hanem részletesebben is megismerhetik őket az emberek az MTÜ digitális felületein, a csodasmagyarorszag.hu weboldalon és a közösségimédia-felületeken.

A kampány megmutatja, hogy az erdők, vizek, kastélyok, múzeumok, szállodák és éttermek újra készen állnak a látogatók fogadására, de még ennél is fontosabbak a turisztikai attrakciók, élmények mögött álló emberek, családok, akik a nehéz időszak után visszavárják a magyar utazókat. Mivel a járvány miatt a hazai gazdaság, így a magyar turisztikai szektor továbbra is hatalmas kihívásokkal küzd, eljött az idő, hogy az a példaértékű társadalmi összefogás, ami a járványhelyzet eddigi kezelését segítette, most a turizmusból élő családok talpra állását is támogassa – írta az MTÜ weboldalán.

A kampányhoz csatlakozott szolgáltatók „Visszajövünk!” néven speciálisan a nyár eleji időszakrakínálnak kedvezményeket, vagy többletszolgáltatásokat nyújtó ajánlatokat, amelyeket a csodasmagyarorszag.hu weboldalon gyűjt össze és népszerűsít az MTÜ.