Már épül a Magyar Zene Háza „láthatatlan” fala

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 11:19

Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló üvegfal-felületet a maga nemében nemcsak Magyarországon, de egész Európában is a legnagyobb lesz.

Ez az üvegfal fogja biztosítani az épület légiességét, transzparenciáját és egyediségét – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Igazi építészeti bravúr, hogy üveggerendák támasztják meg a hatalmas, áttetsző üvegfalat, amely az épület nyitottságának érzetét megteremtve a városligeti parkot vizuálisan összeköti majd a Zene Háza belső tereivel. Budapest egyik legegyedibb, emblematikus kortárs épületének kivitelezése előrehaladott, közel szerkezetkész állapotban van: madártávlatból már látható a Magyar Zene Háza egyik jellegzetességét adó, lyukakkal áttört, játékosan hullámzó tetőszerkezet.

A Magyar Zene Háza Budapest emblematikus épülete lesz látványos építészeti bravúrokkal

Fotó: Liget Budapest Projekt

A térszint alatti – kiállítótermeknek is helyet adó – terekben szintén a tervezett ütemben haladnak a munkálatok. Az elbontott egykori Hungexpo-irodaépületek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számon tartott, japán Sou Fujimoto  által tervezett Magyar Zene Háza egy világszerte egyedülálló tartalmú, zenei beavató intézményként 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Nézze meg a homlokzati üvegpaneleket bemutató videót: