Már több mint 140 ezer munkavállaló után igényelték az ágazati bértámogatást

Forrás: MTI

 2021. március 31. 16:33

Eddig mintegy 22 ezer cég több mint 140 ezer dolgozója után nyújtott be bértámogatási kérelmet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

„A koronavírus elleni küzdelemben a védőoltás a legfontosabb fegyverünk, ezért az a cél, hogy minél több ember regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és amikor sorra kerül, menjen is el, és oltassa be magát” – mondta Schanda Tamás, hozzátéve, hogy amíg azonban nem érjük el a megfelelő átoltottsági szintet, érvényben kell tartani a találkozások számát visszafogó veszélyhelyzeti intézkedéseket.

A járvány kitörése óta több mint 1,6 millió munkavállaló kapott segítséget

Fotó: 123rf.com

Az államtitkár kifejtette: eddig több mint 140 ezer embernek igényelt ágazati bértámogatást mintegy 22 ezer vállalkozás. A már odaítélt 55 milliárd forint támogatás 99 százalékát ki is fizette az állam a cégeknek.

„Ez csak az egyik eszköz, amellyel segítünk megőrizni a munkahelyeket. Figyelembe véve a többi támogatási formát is, elmondhatjuk, hogy összesen több mint 1,6 millió munkavállalót támogattunk a járvány kitörése óta” – ismertette az adatokat Schanda Tamás.

Mint ismeretes, a munkaadók a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályaihoz nyújthatják be az egyszerűen kitölthető, egyoldalas kérelmeiket. A részletes pályázati kiírás a munka.hu oldalon található meg. A szállásadók, turizmus-vendéglátásban dolgozók kérvényeit továbbra is április 10-ig várják a kormányhivatalok.