Marad az üdülési csekk Romániában

Forrás: turizmus.com

 2019. november 18. 09:38

Az infrastruktúra és az idegenforgalmi menedzsment fejlesztését tervezik a román turizmus fellendítésére, miközben az üdülési csekkek rendszere is megmarad.

Az idei nyári főszezonban 190 ezer vendégéjszakát fizettek ki üdülési csekkel Romániában, ami 269 százalékos növekedés 2018 azonos időszakához képest, mégis sok kérdőjel merült fel a rendszer megmaradásával kapcsolatban.

Virgil Popescu gazdasági, energiaügyi és vállalkozásokért felelős miniszter a Román Turisztikai Vásár múlt heti megnyitóján megnyugtatta az ágazat szereplőit – számol be a Transindex. Mint elmondta,

álhír volt, hogy az új kormány megszüntetné az üdülési jegyek (voucherek) rendszerét. A vouchereket továbbra is meg fogják kapni az arra jogosultak, hisz ezek jelentősen hozzájárulnak a belföldi turizmus fellendítéséhez.Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a romániai turizmus számára az infrastruktúra hiányosságai jelentik a legnagyobb akadályt.

Egyelőre Bukarest a legnépszerűbb úti cél Romániában

Fotó: Wikimedia Commons

Virgil Popescu úgy vélekedett: Romániában nincs összehangolt idegenforgalmi menedzsment. A tengerpart és a síelési lehetőségek mindenki számára ismertek, de kevesen hallottak például a vallási turizmusról, vagy a gyógyfürdők lehetőségéről. Ezek feltérképezését tervezi, majd stratégiát kíván kidolgozni a népszerűsítésre.