Maratoni élő közvetítést tartott az MTÜ kínai turisták számára

Forrás: turizmus.com

 2021. december 08. 18:55

Csaknem 11 millió potenciális utazót ért el az MTÜ „Magyarország, a termálvíz ország” címmel tartott 12 órás mega élő közvetítése december 7-én.

Yao Yao, a Magyar Turisztikai Ügynökség piacszakértője új magaslatokba emelte a kínai turisztikai szakemberek termál- és gyógyvizekkel kapcsolatos edukációját.

A közvetítés során felszólalt hat utazási szakértő innovatív módon a Goose Talk + Rádió + Weibo KOL Live váltómodell segítségével osztotta meg és népszerűsítette Magyarország turisztikai erőforrásait, szélesítve a kínai fogyasztók és a turisztikai szakemberek Magyarországgal kapcsolatos ismereteit – szakítva a hagyományos webináriumok és iparági képzések műfajával.

Az élő közvetítésbe 26 900 B2B turisztikai szakember, valamint a nagyközönség részéről 10 936 000 érdeklődő kapcsolódott be

Fotó: MTÜ

Bár a Kínából kiutazó turizmus még nem indult újra, az internetes keresések és a szakemberek visszajelzései alapján hazánk a kínai turisták számára továbbra is vonzó és különleges desztináció. A hidegebbre forduló időjárással együtt ismét beköszöntött a természetes hévizek szezonja, ezért Magyarország, a „meleg vizű források országa” virtuálisan mutatta be termál- és gyógyvizeit, azok előnyeit és szerepüket a turizmusban, a kínai piacon végzett számos promóciós tevékenység segítségével.

A sort október végén egy sikeres és látványos hibrid országpromóciós rendezvény indította Pekingben, majd „Magyarország, a termálvíz országa” címmel egy virtuális esemény következett, amely még népszerűbbé tette Magyarországot, mint az egyik legígéretesebb, gyógyfürdőzésre alkalmas úti célt a kínai turisták számára.

Az idei eseménysorozatot lezáró, december 7-i, 12 órás nonstop élő promóciós esemény során Yao Yao mellett öt vezető véleményformáló, kínai utazási influenszer beszélt Magyarország csodálatos tájairól, a magyar termálvizekről és hazánk fürdőiről, valamint a kizárólag itt fellelhető kulináris élményekről, hat merőben különböző nézőpontból, saját tapasztalataik alapján.

Az élő közvetítés rendkívüli érdeklődést váltott ki: a beszámolókba nem kevesebb mint 26 900 B2B turisztikai szakember, valamint a nagyközönség részéről 10 936 000 érdeklődő kapcsolódott be.

A pandémia előtti időszakban, 2015–2019 között a kínai vendégek száma 122%-os, a vendégéjszakák száma pedig 105%-os növekedést mutatott Magyarországon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség folyamatos, érdeklődést fenntartó és promóciós tevékenységeinek célja a forgalom mielőbbi visszaépítésének előkészítése a kínai határnyitásig, azt követően pedig a még hangsúlyosabb jelenlét biztosítása a 2019-es kedvező adatok elérése érdekében.