MaReSz-közgyűlés és Event Hub a Société Budapestben

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 23. 19:20

Éves közgyűlést és gasztronómiai témájú Event Hub klubestet tartott a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége.
A közgyűlésen Ganczer Gábor a szövetség elnöke többek között beszámolt arról, hogy a rendezvényszervezők által régóta várt, új kongresszusi központ tervezése jelenleg stagnál, és továbbra sincs érdemi döntés a megvalósításról. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy a rendezvényszakmát képviselő MaReSz mindent megtett annak érdekében, hogy egy olyan, a valós piaci igényeknek megfelelő, emblematikus épület épüljön Budapesten, amely a nagy létszámú konferenciák terén, Prága és Bécs méltó versenytársává tehetne bennünket. Hozzátette, hogy a szövetség továbbra is bízik a projekt folytatásában, melyhez a jövőben is készek minden szakmai segítséget megadni.

Elnöki beszámolójában szólt arról is, hogy a MaReSz mint a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány egyik tagszervezete, két fontos témában támogatja a Magyar Turisztika Ügynökség munkáját. Egyrészt a kutatás területén, melyhez összeállították és megküldték a MICE piac legfontosabb kutatási igényeit, másrészt a turisztikai oktatás témakörében, ezen belül is a rendezvényszervezés oktatásával kapcsolatban tettek javaslatokat az MTÜ-nek.

Nem tettek le a kongresszusi központról

Fotó: turizmus.com

Ezek mellett a résztvevők megismerhették azt a szakmai anyagot is, melyet a MaReSz az NTS2030 véleményezésére küldött meg, és amelyben a MICE piac kiemelt fontosságára hívják fel a figyelmet.

A fentiek után a MaReSz egyes projektjeiről szóló beszámolók következtek. Mint megtudtuk, a szövetség tisztségviselői az elmúlt évben az International Catering Cup magyarországi selejtezőjének szervezése mellett, a szövetség 25. születésnapjának méltó megünneplésére és az új honlap elkészítésére koncentráltak. Ehhez kapcsolódóan Vaskó Tünde (elnökségi tag, a Visualpower Kft. marketing és kommunikációs igazgatója) bemutatta a résztvevőknek a szövetség megújult weboldalát és annak innovatív, a tagok számára előnyös funkcióit. Ez utóbbiak közül külön kiemelte a rendezvényszakmai álláshirdetések megjelentetésének lehetőségét, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a MaReSz honlapján (www.maresz.hu) elérhető az a „MaReSz 25 Gálára” készült 3 részes videóanyag, amely érdekes interjúkon keresztül mutatja be a rendezvényszakma fejlődését.

A Rendezvényügynökségi tagozat nevében Rókusfalvy Gábor (a szövetség alelnöke, a Roxer Kommunikációs Kft. ügyvezetője), a tagozat munkájáról számolt be, kiemelve azt a „Fair Tender” elnevezésű munkaanyagot, amely egy párbeszédet hivatott létrehozni a megrendelők és az ügynökségek között, továbbá elmondta, hogy a MaReSz, a már említett kutatási témákhoz kapcsolódva elindít egy rendezvénypiaci-ügynökségi bérfelmérést is.

Benyhe Ildikó (a szövetség alelnöke, a Congressline Kft. ügyvezetője), valamint Hegyi Attila (elnökségi tag, az Albatros Party Service ügyvezetője) a vendéglátás 5%-os áfájának a szakmát érintő hatásaira tértek ki, valamint szó esett a szakemberhiányról és az utazásszervezői jogosultság változásáról is. Varga-Szabó Andrea (elnökségi tag, az Apple PS Hostess Ügynökség Kft. ügyvezetője) az egyre növekvő szakember- és munkaerőhiányról beszélt, és kiemelte, hogy a jövőben ebben a témában a MaReSz komolyabb lépéseket kíván tenni.

Bacsi Krisztina főtitkár tájékoztatta a jelenlévőket a Rendezvényhelyszín tagozat által készített "Rendezvényinformációk megadása az ajánlatkérés során" elnevezésű szakmai anyagról, amely az új honlapon, a „Tagi információk” menüpont alatt érhető el. Emellett beszámolt a helyszíntagozat „Proaktív értékesítés és CRM” témában megtartott üléséről is.

Mindezek után elmondta, hogy a MaReSz két évente megtartott „Event Touch” elnevezésű szakmai konferenciáját új időpontban, az előzetes tervek szerint, 2019 februárjában rendezik meg, továbbá jelezte, hogy  a tagozati igényeknek eleget téve, a szakmai díjak megújításán is dolgozik a szövetség.

A közgyűlés elfogadta az elnökségi beszámolót

Fotó: turizmus.com

A beszámolókat követően a Tagság elfogadta az Éder Zoltán Felügyelőbizottsági elnök (Brill Kft.) által felterjesztett 2017. évi pénzügyi beszámolót, melyben megállapításra került, hogy a Szövetség pénzügyileg stabil és a tagdíjfizetések időben megtörténnek.

A Közgyűlést az Event Hub szakmai est követte, melyen a MaReSz tagjai mellett a társszakmák képviselői is részt vettek.

Gasztronómiai témában is tartottak panelbeszélgetést

Fotó: turizmus.com

A gasztronómiai témában tartott első panelbeszélgetés során Pohner Ádámmal (Kistücsök Étterem séfhelyettes) ismerkedhettek meg az érdeklődők, aki Magyarországot képviseli majd a Bocuse d'Or világversenyen. A fiatal séf a felkészülésről, az elvárásokról, a versenyről és szakmai hitvallásáról osztott meg érdekes kulisszatitkokat a közönséggel.

Ezt követően az International Catering Cup magyarországi selejtezőjének nyertes csapata, az Albatros Expo Catering Kft. tagjai (Hegyi Attila ügyvezető, Kasuba László séf, Volenter István coach, valamint Segal Viktor zsűritag) egy kerekasztal beszélgetés keretében vitatták meg az első hazai verseny jelentőségét, a nemzetközi szervezők elvárásait, a felkészülési folyamat kihívásait és a catering szakma jövőjét.

Az esemény házigazdája a hivatalos nyitás előtt álló új rendezvényközpont, a Société Budapest volt, ahol a 300 nm-es rendezvénytérben, egy fedél alatt talál otthonra a divat, a kultúra, a művészet és a gasztronómia. Az igényesen felújított helyszín várhatóan különleges kulturális színfoltja lesz a városnak. A jó hangulatú este Société háznézéssel, finom falatokkal és tartalmas beszélgetésekkel zárult.

Kapcsolódó cikkek

A világ első kézből

2018. szeptember 21.

Osztrák workshop 2018 ősz

2018. szeptember 20.