Marokkói Kézműves és Kulturális Hét

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 03. 12:12

2018. szeptember 7. és 16. között első alkalommal rendezik meg a Városligetben, a Vajdahunyad várában a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet.

A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves – elsősorban a réz- bőr, és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül bemutassa a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását. A Vajdahunyad vára kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak illetve a ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között, sőt végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek. Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó gasztronómiájába. A rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő esküvői szokásokkal.

Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a  Marokkói Turisztikai  és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d'Artisan-nal, valamint magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

Bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán található.

 

Kapcsolódó cikkek