Másfél hónap múlva eldőlhet a bulinegyed sorsa

Forrás: turizmus.com

 2018. január 03. 11:08

A VII. kerületi Választási Bizottság február 18-ára írta ki a bulinegyed nyitva tartásáról szóló helyi népszavazást.

Erzsébetváros önkormányzatának képviselő-testülete még október elején döntött a jobbikos Stummer János javaslatára, hogy helyi népszavazást kezdeményez az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitva tartása ügyében.

Ha az igenek nyernek, akkor a bulinegyed éttermeinek, bárjainak és más szórakozóhelyeinek zárva kell tartaniuk éjfél és reggel hat között.

A Szimpla-kert - a lakók rendőri jelenlétet szeretnének

Fotó: turizmus.com

A képviselőtestület egyébként nem támogatta azokat a javaslatokat, amelyek szigorították volna az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjét.

A testület a közterületek eredményesebb takarításáról szóló határozatában többi között döntött arról, hogy még 2017-ben 150 millió forintot, 2018-ban pedig további 50 milliót biztosítanak takarítógépek, illetve köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére.

A testület ugyanakkor nem járult hozzá, hogy a bulinegyedben az önkormányzat tulajdonában álló üres helyiségeket szeszesital-árusító üzletként bérbe adják, illetve a már meglévő bérlemények ilyen irányú funkcióváltását sem támogatja.

A képviselők kezdeményezték, hogy Belső-Erzsébetváros frekventált területein mindig legyenek rendőrök és közterület-felügyelőik.