Még 10 napig pályázhatnak a diákok 3 millió forint turisztikai ösztöndíjra

Forrás: turizmus.com

 2021. július 21. 10:35

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN Fesztivál Innovációs Versenyének keretein belül 3 perc alatt, 3 fős csapatban 3 millió forintot nyerhetnek azok a felsőoktatásban tanuló hallgatók, akik kisvideójukban új, saját fesztiválokat álmodnak meg.

Bár az érdeklődés jelentős, még érdemes pályázni, hiszen az első fordulóban – amely 2021. július 31-én zárul – csupán egy 3 perc hosszúságú videót kell feltöltenie annak a csapatnak, aki szívesen valósítaná meg fesztiválötletét a mentorok segítségével. A versenyen három kategóriában lehet pályázni: „Téli Balaton”, „Gondold újra” és „Helyi érték.”A CheckINN olyan fesztivál, illetve programszervezésben jártas szakembereket kért fel a Pályamunkák elbírálására, akik képesek az adott eseményötletet különböző aspektusaiban értékelni. A mentorok a második fordulóban segítik az egyes ötletekhez kapcsolódó fesztivál stratégia kidolgozását.


A projektben résztvevő mentorok, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója, Ifi-Valde Orsolya, a Paloznaki Jazzpiknik alapítója, Lobenwein Norbert, a VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B.my.Lake és a Strand fesztiválok szervezője, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosa, valamint Muraközy Péter, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Európa Kulturális Fővárosa 2023 szakmai vezetője.

A három kategóriában az elbírálás utolsó fordulójában legmagasabb pontszámban részesülő pályamunkát benyújtó csapat tagjai kategóriánként összesen nettó 3 000 000 forint díjat kapnak ösztöndíj formájában.

A nyertes csapatok nettó 3 millió forint díjat kapnak ösztöndíj formájában

Fotó: CheckINN

Princzinger Péter, az MTSZA kuratóriumi elnöke elmondta a versenyről: „A fiatalok innovatív ötletei és gondolatai képesek rá, hogy a magyar fesztiválturizmust is felpörgessék, ezzel hozzájárulva az ország gazdasági újraindításához.”