Még lehet jelentkezni az ingyenes "Bor a vendéglátásban" képzésre

Forrás: turizmus.com

 2021. október 05. 14:53

Rendkívüli sikerrel indult el Budapesten az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban című képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése.

Mi alakítja a hazai borok karakterét és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor és melyek a bor-étel párosítás alapelvei? Többek között ezekről is hallhattak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én.

A képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én

Fotó: MTÜ

A telt házas eseményen két neves szakember, Petzold Attila boroktató és Blazsovszky Péter sommelier avatták be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba.

A közönség soraiban ülő, éttermi és szállodai szakemberektől rengeteg konkrét, gyakorlatias kérdés is érkezett, workshop jelleggel.

Petzold Attila párlatszakértő, boroktató

Fotó: MTÜ

A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek és egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni – írták közleményükben.Az egynapos tanfolyam ingyenes, melynek végén a résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket.

Kóstolási segédlet

Fotó: MTÜ

Néhány kivétellel még lehet jelentkezni az országos képzéssorozat egyes állomásaira, az alábbiak szerint:

  • Győr – október 6.
  • Sopron – október 7.
  • Eger – október 11.
  • Pécs – október 13.
  • Balatonfüred – október 18. (betelt!)
  • Nyíregyháza – október 20.
  • Szeged – október 25.
  • Debrecen – október 28.
  • Budapest – november 2. (betelt!)

 

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott.

Időpontok, regisztráció: kepzes.bor.hu

(Borítókép: MTÜ)