Fókuszban az értékalapú működés: megalakult a Digitális Turizmus Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2021. július 09. 16:04

Megalakult a nemzetközi viszonylatban is példátlan összágazati együttműködést felmutató missziós szervezet, az egyes turisztikai területeket képviselő szakmai szervezetek elnökletével Magyarországon elsőként létrehozott Digitális Turizmus Szövetség (DTSZ).

A technológiai fejlődéssel versenyképesebb iparági jövőt vizionáló ernyőszervezetben a hazai utazási irodák, a szállodaszektor, a rendezvényszervezés és a vendéglátóipar szereplői prominens érdekképviseleteinek vezetői által, valamint az országos és a fővárosi iparkamara vezetőivel, továbbá a digitalizáció, infokommunikáció, a fenntartható utazási élménypiacok tanácsadóinak részvételével képviseltetik magukat.

A DTSZ célja, hogy az informatikai és infokommunikációs ágazatok, valamint a turizmus szereplőit, a szakmai szervezeteket és a döntéshozó steakholdereket közelítse egymáshoz

Fotó: 123rf.com

 

Alapítók:

Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt., alapító-vezérigazgató)

Flesch Tamás (MSZÉSZ-elnök, Continental Group tulajdonos, ügyvezető)

Ganczer Gábor (MaReSz-elnök, Hungexpo-vezérigazgató, Accent Hotels Management Kft., társtulajdonos)

 

Az elnökség tagjai:

Elnök: Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt., alapító-vezérigazgató)

Dr. Beck György (Vodafone, tiszteletbeli elnök, Neumann Társaság elnök)

Molnár Judit (Magyar Utazási Irodák Szövetsége, elnök, OTP Travel, ügyvezető)

Berkes Gyula (Biarritz étterem, tulajdonos, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, alelnök)

Czimbalmos Levente (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Modern Vállalkozások Programja szakmai vezető, MKIK Digitalizációs Kollégiumiának titkára)

Kovács Balázs (a bécsi GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, MTÜ korábbi ausztriai képviseletének vezetője)

Müller Péter (Special Effects International – Director of Possibilities)

Flesch Tamás (MSZÉSZ-elnök, Continental Group, tulajdonos-ügyvezető)

Ganczer Gábor (MaReSz-elnök, Hungexpo-vezérigazgató, Accent Hotels Management Kft. társtulajdonos)

Zsabka Zsolt (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, általános alelnök)

 

A szervezet célja, hogy az informatikai és infokommunikációs ágazatok, valamint a turizmus iparágak szereplőit, a szakmai szervezeteket és a döntéshozó steakholdereket közelítse egymáshoz, és egyfajta híd szerepkört betöltve szinergiákat alakítson ki közöttük – olvasható közleményükben.

Feladatuk, hogy a digitális kompetenciahiány okozta űrt a piacon azonnal használható, könnyen bevezethető megoldásokkal csökkentsék és meghatározzák a lemaradás okát.

Már megkezdődött a folyamat, amelynek eredményeképpen teljesen átfogó képet alkotnak az érintett területekről, ez alapján pedig meghatározzák a cselekvési akciótervet.

Emellett meg kell teremteniük a piaci szereplőknek szóló megfelelő tájékoztatási és képzési rendszereket, és az edukáció fontossága kiemelt jelentőséget kap, főleg a generációs különbségek miatt, amelyek egyre inkább mutatkoznak a vállalkozói szférában – sorolta a feladatokat a DTSZ elnöke, megjegyezve, hogy a kkv-knak elérhetővé kellene tenni olyan egyedi hazai és uniós forrásokat a digitális fejlettség élénkítésére is, mellyel gyorsabban tudják eszközölni a szükséges fejlesztéseket.

A szövetség missziója, hogy a hosszú távú fejlesztési célok érdekében létrehozzák Magyarország és Budapest jó nemzetközi gyakorlatokra és innovatív megoldásokra alapuló digitális turisztikai ökoszisztémáját. Ehhez szervezett keretek közé terelik a szakmai szervezetek közötti együttműködést, de törekednek a regionális desztinációk felzárkóztatására is.

Minden Magyarországon és a határokon túli magyar lakta területeken működő gazdasági és szakmai szervezet a tagukká válhat.

Értékalapú működés és kimutatható eredmények – ez a filozófia fogja jellemezni az operatív munkát a Digitális Turizmus Szövetségnél – emelte ki Rasztovits Dávid.