Meghívó a Budapesti Metropolitan Egyetem konferenciájára a fenntartható turizmus jegyében

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 17. 15:53

A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete szeptember 27-én nemzetközi konferenciát rendez a Turizmus Világnapja alkalmából, melynek témája a fenntartható, felelős és regeneratív újturizmus kilátásai és lehetőségei.

"Napjaink globális kihívásokkal teli időszakában, egyetemünk a meghívott nemzetközi és hazai szaktekintélyek, többek között az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) képviselőjének segítségével szeretne együtt gondolkodni a kollégákkal, és megvitatni a turizmusipar előtt álló legégetőbb problémákat, továbbá lehetséges szakmai iránymutatást és helyi szinten megvalósuló megoldási módozatokat javasolni a vállalkozások, szervezetek és desztinációk számára.

Mindezt a Turizmus Világnapján, amikor egyszerre van itt az ideje az ünneplésnek, és a szakmánk jövőjének tovább, illetve újragondolására a fenntarthatóság és felelős turizmus jegyében a globális klímaválság, háború, gazdasági recesszió és megélhetési nehézségek árnyékában, de éppen a potenciális látogatók keresletének dinamikus növekedési ütemének tudatos és felelős szabályozásának, mederben tartásának, és ezáltal a szakmánk fenntartható jövőjének biztosítása érdekében" – írták a konferencia ismertetőjében.

R É SZ L E T E S   P R O G R A M

09:00 Regisztráció és kávé

10:00 Az egyetem köszöntője
Bachmann Bálint, rektor

10:10 Főüzenet: From Planning to Action
Jeremy Sampson, Co-Author Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism

10:20 Nemzetközi főelőadás: Climate Action in Tourism: What is the future for our holidays?
Jeremy Smith, The Travel Foundation, UNWTO

10:40 Főelőadás: Újturizmus a gyakorlatban
Kovács Balázs, GD Consulting

11:00 Kávészünet

11:30 Előadások

 • Sustainability, Wellbeing and Regenerative Tourism
  Melanie Smith (11:30) METU
 • Fenntarthatóság és turizmus Magyarországon
  Juhász Szabolcs (11:40) MTÜ
 • Úton a regeneratív turizmus felé
  Békefi Anna (12:00) Anima Travel
 • METUrizmus a szakmáért, a jövőért
  Kulcsár Noémi (12:20) METU Turizmus Intézet

12:40 Kérdések és válaszok

13:00 Ebéd

A tanácskozás keretében a legnagyobb hazai magánegyetem Turizmus Intézete szeretne mélyebben is bemutatkozni a turisztikai szakmának, ahol az előadások mellett invitálják a résztvevőket szakmai eszmecserére, kapcsolatépítésre és szívélyes vendéglátásra egyaránt.

Az előadások ideje alatt igény szerint szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A konferencián történő részvétel ingyenes, mindössze az itt elérhető linken szükséges regisztrálni legkésőbb szeptember 22-ig.