MEGHÍVÓ: CheckINN Revitalizátor díjátadó

Forrás: turizmus.com

 2022. október 04. 14:22

Véget ért a CheckINN és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elhagyatott vagy funkciójukat vesztett ingatlanok turisztikai revitalizálására létrehozott innovációs versenye. A második forduló végeztével tíz csapatból kerül kiválasztásra a két győztes pályamű.

2022. június elsején hirdette meg első ízben a CheckINN és a MOME a közösen létrehozott turisztikai ötletversenyét, a rozsdaövezeti és barnamezős területek hasznosítására fókuszáló CheckINN Revitalizátort.

A pályázat rendkívül sok új lehetőséget kínált, hiszen a CheckINN versenyek közül most kerültek be először építészeti szakmai szempontok is a pályázatok kialakításának feltételei közé. Az elindulási kritériumok azonban a korábbiakhoz hasonlóak voltak: a felsőoktatásban tanuló, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók alkothattak három fős csapatokat és pályázhattak a projektenkénti hárommillió forintos fődíjra.

A kiírásra összesen 26 pályázat érkezett, ezek közül öt a Terület/Telek, 21 pályázat az Épület kategóriában.

Az első fordulóban a jelentkezőknek egy kétperces kreatív videóban kellett bemutatniuk a megújításra választott létesítményt, a tervezett turisztikai funkciót és magát a csapatot. Ezt követően a CheckINN és a MOME által közösen delegált bírálók pontozással dönthettek arról, hogy az adott csapat továbbjuthat e a verseny további szakaszába.

Az első forduló lezárásaként szervezett MeetUp rendezvény

Fotó: Fraunholcz Attila

A pályázók számos hazai település – többek között Pécs, Nyíregyháza, Lillafüred, Visegrád, Veszprém, Eger – romos, kihasználatlan ingatlanjainak újratervezésére hoztak ötleteket. Budapesti pályázatból is akadt szép számmal; itt főként Újpest, a Népsziget, Csepel és egyéb külső városrészek rozsdaövezeti épületeire születtek revitalizációs javaslatok.

Az ötletek között több funkcióját vesztett nehézipari gyárépület, telek, vasúti létesítmény és bányászati célokat szolgáló terület újrahasznosítása szerepelt.

A második fordulóba végül 10 csapat kvalifikálta magát, akiknek ezúttal egy részletes, maximum 20 oldalas üzleti tervben kellett beszámolniuk arról, hogy miért az ő projektjük a leginkább alkalmas a győzelemre.

A csapatok felkészülését ezúttal egy mentorcsapat is támogatta: Guba Sándor és Eke Dániel építészek, valamint Takács Márton, a Moore Global Hotel és turizmus nemzetközi iparági vezetője kétszer egy órás konzultációk alkalmával részletes tanácsokat biztosítottak a versenyzők számára, melyek segítségével racionálisabbá és hatékonyabbá formálhatták a csapatok pályamunkáikat.

A pályázók közül mind a tíz csapat benyújtotta tervezetét a második fordulóra, a két győztest pedig szintén a szakemberekből álló bírálói stáb választja ki a megadott pontrendszer alapján.

A CheckINN Revitalizátor verseny Díjátadóra Önt is szívesen várjuk!

Az esemény programja:

16:00-16:15 Érkezés, welcome falatok

16:15-16:25 Köszöntők

dr. Princzinger Péter, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány - elnök

Kun Zsuzsanna, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - vezérigazgató

16:25-16:45 Panelbeszélgetés

dr. Princzinger Péter, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány - elnök

Eke Dániel, építész

Guba Sándor, építész

Takács Márton, Moore Global - hotel és turizmus nemzetközi iparági vezető

moderál: Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója

16:45-16:50 Győztes csapatok kihirdetése, díjátadás

16:50-17:05 Panelbeszélgetés a nyertes csapatokkal

17:05-18:00 Kötetlen networking, fogadás

 

Az esemény időpontja: 2022. 10. 07. péntek, 16 óra

Az esemény helyszíne: MOME Auditórium, Budapest, Zugligeti út 9, 1121


Az eseményen történő részvétel díjmentes, viszont regisztrációköteles, melyet az alábbi linkre kattintva tehet meg!