Megjelent a Fenntarthatóság és reziliencia a mobilitásban című kötet

Szerző: Miskolczi Márk

Forrás: turizmus.com

 2022. május 30. 11:39

Új kiadvánnyal bővült az Akadémiai Kiadó Turizmus és mobilitás című könyvsorozata, amely a turizmus alap-, mester- és posztgraduális képzés hallgatói, valamint a turizmus területén dolgozó szakemberek számára egyaránt korszerű és hasznos ismereteket közvetít.

Megjelent a sorozat legújabb kötete

Fotó: Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai Kiadó Turizmus és mobilitás című könyvsorozata hat magyar és két angol nyelvű kiadvánnyal bővült idén tavasszal.

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. A kiadványokban az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgathatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is. Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense.

A könyvsorozat legújabb, Fenntarthatóság és reziliencia a mobilitásban című kötetét Munkácsy András, a KTI Közlekedéstudományi Intézet tudományos főmunkatársa és Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense szerkesztette.

A kötet a 2021. évi Utazás a tudományban című konferencia kiválasztott előadásaiból készült tanulmányokat tartalmazza, melyek olyan témákat mutatnak be, amelyek korunk meghatározó problémáját, a fenntarthatóságot, valamint a koronavírus-világjárvány miatt felértékelődő rezilienciát tudományos igényességgel, ugyanakkor az egyetemi hallgatók, a gyakorló szakemberek és az érdeklődők számára szükséges információkat is közölve tárgyalja. A tanulmányok a közlekedés, tágabb értelemben a mobilitás változatos és időszerű témáit dolgozzák fel: áttekintésre kerülnek az innovatív technológiák bevezetésének időszerű problémái, a közterületek komplex kérdésköre, valamint a koronavírus-világjárvány hatása a személyközlekedésben.

A legújabb, Fenntarthatóság és reziliencia a mobilitásban című kötet itt, a sorozat további részei pedig itt érhetők el.