Megjelent a Kajla 7 határban családi album

Forrás: turizmus.com

 2020. december 18. 16:09

Kajla, a kölyökkutya legújabb határon túli ismeretterjesztő könyve a diákok számára ingyenesen igényelhető a készlet erejéig a diákigazolvány azonosítószámával. A kemény borítóval ellátott, 100 oldalas album nagyszerű ajándék lehet egész család számára.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával 50 ezer példányban megjelent album a történelmi Magyarország területét dolgozza fel. Kajla a hét szomszédos állam területén összesen 40 helyszínt keres fel, amelyek régen Magyarországhoz tartoztak és napjainkban is élnek ott magyarok.

Szórakoztatva inspirál utazásra az új Kajla album

Fotó: kajla.hu

„Célunk, hogy minél több magyar család felfedezze, mennyi szépség színesíti történelmünket, és erősítsük összetartozásunkat a határon túli magyarokkal” – mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

Több fős szakmai, történész és szerkesztői csapat közel fél évig dolgozott a helyszínek és a hozzájuk kapcsolódó érdekességek bemutatásán, melyekbe egy kis betekintést nyerhetünk az alábbi videóban.

A tartalom és a vizualitás a gyermekek számára is könnyen befogadható, a rajzolt nevezetességek pedig tökéletesen beazonosíthatóak a valóságban is. Az előttünk álló téli hónapokban az album segítségével előre eltervezhetjük, hova utazzon a család, mit nézzen meg eredetiben is, ha majd újra korlátozások nélkül lehet utazni.

A kiadványból Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna alábbi helyszíneinek magyar vonatkozású érdekességeit, történeteit ismerhetjük meg: Kismarton, Léka, Németújvár, Csáktornya, Eszék, Zára, Arad, Kolozsvár, Torockó, Vajdahunyad, Marosvásárhely, Segesvár, Székelyderzs, Székelyudvarhely, Gyergyószárhegy, Gyilkos-tó, Gyimesek völgye, Madarasi Hargita, Csíkszereda, Csíksomlyó, Szent Anna-tó, Szabadka, Zenta, Újvidék, Galambóc, Pozsony, Csallóköz, Párkány, Selmecbánya, Kassa, Eperjes, Dobronak, Lendva, Javorca, Ungvár, Beregszász, Nárciszok völgye, Munkács, Beregvár, Vereckei-hágó.

Az albumot a kajla7hatarban.hu oldalon lehet igényelni és 50 magyarországi helyszínen vehető át, köztük a budapesti Allee bevásárlóközpontban és számos Tourinform-irodában.

Kapcsolódó cikkek