Megjelent a Vonzerőfejlesztés a kulturális és aktív turizmusban című jegyzet

Forrás: turizmus.com

 2022. július 08. 09:16

Új kiadvánnyal bővül a Turizmus és mobilitás könyvsorozat: Megjelent a Vonzerőfejlesztés a kulturális és aktív turizmusban című jegyzet.

A Turizmus és mobilitás könyvsorozat 6 magyar nyelvű és 2 angol nyelvű kiadvánnyal bővül. A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is.

Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense. A 2022 tavaszán megjelenő kiadványok a szektor aktuális trendjeire, valamint a Covid-19 pandémia hatásaira is reagálnak.

A művekben olvashatunk turizmus társadalomtudományi vonatkozásairól, a közlekedés és turizmus fenntarthatósági kérdéseiről, a kulturális és aktív turizmus fejlesztésének sikertényezőiről, valamint az Ipar 4.0 szektorális hatásairól.

A könyvsorozat legújabb, Vonzerőfejlesztés a kulturális és aktív turizmusban című jegyzetét Jászberényi Melinda, Boros Kitti és Miskolczi Márk szerkesztette.

A 370 oldalas tanulmánykötet újdonságát az adja, hogy a kulturális és aktív turizmus témakörét az aktuális társadalmi és technológiai trendekre reagálva tárgyalja, valamint a válságkezelést elősegítő megoldásokat és projekteket is részletesen bemutatja.

A kötet négy fő fejezetre osztható: A kulturális turizmus aktuális trendjei, fejlődési irányai (1), Az innovatív vonzerőfejlesztés gyakorlati megvalósulásai a kulturális turizmus területén (2), Az aktív turizmus aktuális trendjei, fejlődési irányai (3), Az innovatív vonzerőfejlesztés gyakorlati megvalósulásai az aktív turizmus területén (4).

A fejezetek további 26 alfejezetre tagolódnak, melyekben az egyes turisztikai termékek sajátosságai, valamint aktuális esettanulmányok, gyakorlati példák olvashatók.

A Turizmus és mobilitás sorozat köteteinek elérhetősége a MeRSZ felületen: https://mersz.hu/turizmus-es-mobilitas

Jászberényi Melinda, Boros Kitti, Miskolczi Márk: Vonzerőfejlesztés a kulturális és aktív turizmusban c. kötetének elérhetősége: https://mersz.hu/jaszberenyi-boros-miskolczi-vonzerofejlesztes-a-kulturalis-turizmusba/

A kiadvány hamarosan nyomtatott formában is elérhető.