Megkezdődött a Kongresszusi Iroda hosszú távú stratégiaalkotása

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 17:37

Külföldi és hazai szakemberek bevonásával megkezdődött a Magyar Kongresszusi Iroda hosszú távú, nemzetközi tapasztalatokra épülő és kutatásokon nyugvó stratégiaalkotása.

A branding folyamathoz és a Health and Safety Guideline kialakításához hasonlóan a Magyar Kongresszusi Iroda a szakma széles körével párbeszédben kívánja megalkotni hosszú távú stratégiáját. Az e célból a Continental Hotel Budapestben szervezett szakmai workshopján rendezvényhelyszínek, szálláshelyek és egyéb szolgáltatók, repülőtér, légitársaságok, vidéki desztinációk képviselői vettek részt – számolt be róla a szervezet.

A stratégiaalkotás folyamatának ismertetését a piaci környezet elemzése követte. A napirendi pontok között szerepelt a küldőpiacok, a verseny, a jelenlegi és jövőbeli kereslet, erősségek, gyengeségek, lehetőségek, veszélyek feltérképezése, kapacitási kérdések, a közös stratégiai  irány: küldetés, jövőkép, célok megfogalmazása. A tavaszra elkészülő munkaanyag egyik prioritása a nemzetgazdasági  súly megjelenítése az üzleti rendezvények tovagyűrűző hatásaként.

A szakmai workshopon rendezvényhelyszínek, turisztikai szolgáltatók, légitársaságok és vidéki desztinációk képviselői vettek részt

Fotó: MKI

Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezetője a workshop kapcsán kiadott közleményben hangsúlyozta: "Adottságaink – megközelíthetőség, infrastruktúra, kiváló magyar  szolgáltatási színvonal, európia viszonylatban is egyedi értékajánlat – már most is kedvezőek ahhoz, hogy egy modellváltás után, minden eddiginél jobban kiaknázzuk lehetőségeinket, és a korábbiaknál nagyobb volumenű  üzleti rendezvényt hozzunk Magyarországra.

"Kezdettől azon elv mentén dolgoztunk, hogy a piaci szereplők, szövetségek és állami döntéshozók különböző szereplői között párbeszédet teremtsünk, hiszen csak így alkotható meg az a közös vízió és egységes stratégia, amely alapján ki-ki a maga illetékességi területén, de mégis  egységes irányba halad. Az ágazat sikerének fontos záloga a stabilitás, az évekre előrenyúló  kiszámíthatóság, ezért is örömteli, hogy a szűk körű stratégiai munkacsoportba sikerült meghatározó szereplőket egy asztal mellé ültetni. Fontos az értékesítés számára a jelen céljait kijelölni, az ágazati építkezés szintjén pedig a hosszú távú fejlesztési terveink megvalósulása érdekében már ma aktívan tenni” – tette hozzá.

Bruce Redor, a GaningEdge tanácsadója arról beszélt, hogy sok évtizedes tapasztalatai alapján a nemzetközi szakmai szövetségek szívesebben vesznek igénybe szolgáltatásokat convention bureau-n keresztül, a "mindent egy helyen" élményével és kényelmével. "Azt is látom, hogy teamként dolgozni, egy csapatként képviselni egy desztinációt, kiemelt vonzerő a külföldi megrendelők  számára" – fogalmazott.

David Bodor, a Magyar Kongresszusi Iroda értékesítési igazgatója a szakmai workshop résztvevőinek visszajelzéseit, kreatív ötleteit emelte ki,  amelyek "hasznos építőkövei az előttünk álló kihívások közös megválaszolásának."