Megnyílt a Bálna Budapestinfo Point

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 21. 13:04

Új irodával bővült a BFTK Budapestinfo Point információs irodáinak hálózata szeptember 21-től. A megnyitón az is elhangzott, hogy Budapest lesz a turizmus világnapi rendezvények házigazdája.

A most megnyílt Bálna Budapestinfo Point a Budapesti Turisztikai és Fesztiválközpont információs irodahálózatának hatodik irodája, s – ahogy Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a megnyitón fogalmazott – a főváros vízi kapuja a Dunán érkező látogató felé.

A BFTK az irodákon kívül további 22 közterületi információs pontot is üzemeltet.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntőjében rámutatott: a turisták felfedezték Budapestet, 2010-óta megkétszereződött a fővárosba és az országba látogató turisták száma, a tavalyi és az azt megelőző is rekordév volt. Várhatóan az idei is az lesz az ágazatban.

Bán Teodóra és Szalay-Bobrovniczky Alexandra

Fotó: turizmus.com

Az eredmények tükrözik az eddig megvalósított fejlesztéseket, s a BFTK munkája elengedhetetlen a turizmus fejlődéséhez, a várost értékesíti a Budapest Cardon keresztül – mondta a főpolgármester-helyettes.

A Bálna Budapest földszintjén található 63 négyzetméteres új irodában a hivatalos turistainformációkon kívül klasszikus hajós, buszos, és gyalogos városnéző programokat is értékesítenek. Az irodahálózat bővítése elengedhetetlen az egyre növekvő számú turista minőségi kiszolgálásához. A tervek között szerepel, hogy az iroda a budapesti események mellett az országos programokat is felveszi portfoliójába – hangzott el a megnyitón, ahol Bán Teodóra azt is bejelentette, hogy  a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) döntése értelmében idén szeptember 27-én Budapest ad otthont a turizmus világnapja rendezvényeinek.

Pezsgőkoccintással adták át a BFTK új infóirodáját a Bálna Budapest központban

Fotó: turizmus.com

Az ügyvezető elmondta, hogy a BFTK nemcsak koordinálja a világnapi programokat, hanem saját programot is szervez: a világnapon 3 alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehet megnézni a fővárost. A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményes, a legtöbb azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A BFTK megrendezi a hagyományos nyílt napot, és egyebek mellett a csatlakozott szervezetek vezetett sétákat, tárlatvezetéseket, épületlátogatásokat tartanak múzeumokban, galériákban.

Az idei világnap fő témája a digitális turizmus, és a BFTK támogatja a digitális fejlesztéseket. Ezek között az ügyvezető kiemelte a guide.me Budapest alkalmazást, ami turisztikai weboldal és alkalmazás egyben, és angolul mutatja be a külföldieknek a fővárost.