Megnyílt a WTTC csúcstalálkozója Sevillában

Forrás: turizmus.com

 2019. április 03. 11:17

A turisztikai ágazat növekedési üteme a második leggyorsabb az iparágak között - hangzott el a megnyitón.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) Sevillában tartja idei csúcstalálkozóját, amelyen a Turisztikai Világszervezet, az UNWTO főtitkára, Zurab Pololikashvili úgy nyilatkozott, hogy ez a két nap a legfontosabb az ágazat életében.

A WTTC vezérigazgatója, Gloria Guevara az utazás és a turisztikai ipar növekedését részletezte: 1,4 milliárd nemzetközi út, 4,4 milliárd utas a repülőkön, 7 milliárd utazás hazai tájakon egyetlen évben. A turisztikai ágazat növekedési üteme a második leggyorsabb az iparágak között, 8,8 ezer milliárd dollár a forgalma.

8,8 ezer milliárd dollár a turizmus éves forgalma

Fotó: WTTC

Bár az okostelefont csak 2007-ben találták fel, hamarosan a biometrikus azonosítást alkalmazzák a határokon, a szállodai bejelentkezéskor a személyazonosító dokumentumok helyett, hogy elkerüljék a sorban állásokat – mutatta a fejlődés útját Guevara. A vezérigazgató azt is előrevetítette, hogy hamarosan önvezető autók fogják vinni az utasokat a hotelekbe, és 5G technológia javítja majd a kommunikációt és a vészhelyzetek kezelését.

Hon Pedro Sánchez, a spanyol kormányfő ugyancsak az ágazat növekedési adatait emelte ki, és köszönetet mondott a küldötteknek a spanyolországi turizmus támogatásáért. A miniszterelnök azzal zárta beszédét, hogy hisz az egyenlőségben, és a társadalomnak a bizalom, nem pedig a falak építésére van szüksége.

A csúcstalálkozón előadást tartott Barack Obama volt amerikai elnök is, aki spanyol vendéglátójához hasonlóan vélekedett a világról. "Én az emberek egyesítésében hiszek, nem a szétválasztásukban" - fogalmazott az egykori elnök, aki a rendezvény díszvendégeként szót emelt a "valódi és képzeletbeli falak" ellen.