Megnyílt Zalaegerszeg felújított Tourinform-irodája

Forrás: turizmus.com

 2021. február 26. 13:03

Csaknem 20 millió forintos fejlesztés eredményeként teljes egészében megújult és új szolgáltatásokkal bővült a Tourinform Zalaegerszeg, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség tavalyi pályázatának egyik nyertese.

A Tourinform-hálózat megújulási folyamatának újabb állomásaként 2020 júniusában írta ki a Magyar Turisztikai Ügynökség az irodák egységes arculatú felújítását célzó pályázatát.

A konstrukció keretében lehetőség nyílt a belsőépítészeti megjelenés arculatnak megfelelő kialakítására, irodán belüli infrastrukturális fejlesztésekre, eszközbeszerzésre, szolgáltatásbővítésre.

A felhívás keretösszege 450 millió forint volt, melyből 22 Tourinform iroda újul meg március 31-ig. Az egyik közülük a most elkészült Tourinform Zalaegerszeg, amely csaknem 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

tourinform

A zalaegerszegi Tourinform-iroda ünnepélyes átadása

Fotó: MTÜ

A fejlesztés keretében teljesen megújult a 33,5 négyzetméteres vendégtérrel rendelkező iroda, melynek során az arculatnak megfelelő friss belső kialakítás mellett energetikai és gépészeti korszerűsítés is történt.

A vendégélmény fokozása érdekében több új funkcióval gazdagodott az iroda, gyereksarkot alakítottak ki, bővült a szervezett garantált gyalogos és kerékpáros túrák köre, az iroda túrabotokat és telefontöltő pontot is biztosít mostantól a látogatóknak.

tourinform

Teljesen megújult a 33,5 négyzetméteres vendégtérrel rendelkező zalaegerszegi iroda

Fotó: MTÜ

Nagyképernyős kijelzők segítik a turisták tájékoztatását naprakész turisztikai ajánlatokkal, és elérhetővé vált a bankkártyás fizetés is. A fejlesztést követően bővült a helyi termékek, köztük a göcseji termelők és kézművesek portékáinak köre, amelyek megjelenésükben is szerves részét képezik az iroda kínálatának.

A turisztikai főszezonban az iroda munkatársai már a hét minden napján várják a vendégeket.

tourinform

A turisztikai főszezonban az iroda munkatársai már a hét minden napján várják a vendégeket

Fotó: MTÜ

Zalaegerszeg Tourinform-irodája 1998 óta szolgálja a település és a környék turizmusát. Három munkatársa a helyi vendégszeretettel évente 12 ezer látogatói megkeresést kezel, és több mint 70 település 50 turisztikai attrakciójáról nyújt folyamatos és hiteles tájékoztatást.Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója arról beszélt a megnyitón, hogy az elmúlt hónapok komoly kihívást jelentettek a turizmus számára, de a fejlesztéseknek a koronavírus-járvány ellenére folytatódniuk kell.

Amint újraindul a vendégforgalom, "hatalmas harc lesz" országok, térségek és turisztikai attrakciók között, ezért kell felkészülten, megújított kínálattal várni ezt a pillanatot – fogalmazott.

Kifejtette, hogy a komplex turisztikai kínálat része a Tourinform-irodák magyarországi hálózata, ahol évente mintegy 1,8 millió látogató fordul meg, illetve számos további érdeklődő telefonon vagy online kér információt.