Megújul Budapest teljes turisztikai portfóliója

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 09. 15:20

A Budapest Card teljes portfóliója, a Budapestinfo.hu turisztikai weboldal és a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér digitális és egyéb felületei már új arculatot kaptak a teljes megújulás jegyében.

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. úgy alakítja a főváros márka- és turizmusstratégiáját, hogy élhető és szerethető városképet közvetítsen a budapestiek és az ide érkező turisták felé – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Budapest hivatalos turisztikai szervezete.

A Budapest Brand terméke és egyben Budapest hivatalos turisztikai városkártyája, a Budapest Card. A nemzetközi trendeket követve idén a cég teljes kártyaportfóliója új arculatot kapott: a lendületes és színes dizájn nemcsak a kedvezménykártyán, de a hozzákapcsolódó egyéb kommunikációs eszközökön, termékeken is megjelenik, tükrözve ezzel a „Budapest, a modern európai nagyváros” üzenetet – írták.

A 75 ezer példányban, 6 nyelven megjelent, számtalan kedvezményes városi attrakciót és szolgáltatást tartalmazó Budapest Card katalógus már szintén a megújult dizájnnal várja a fővárosba látogatókat. Az új arculatot hordozzák már a szórólapok, plakátok és a Budapest Card-partnereket jelölő, 40 ezer példányban megjelent egyedi várostérkép is.

Fokozatos bevezetésben a Budapestinfo turistainformációs irodák (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B terminál, Városháza park), valamint a 22 közterületi értékesítő pont is az új dizájnnal jelenik meg 2022 második félévétől.

A Sziget fesztiválra érkező látogatóknak készült Budapest Card Sziget Edition

Fotó: Budapest Brand

Új köntösben a Budapestinfo.hu

Tartalmi és arculati frissítést, kisebb ráncfelvarrást kapott a Budapestinfo.hu turisztikai weboldal és kártyawebshop is, nem teljesen szakítva az eddig megszokott formai elemekkel.A Budapest Brand munkatársai kutatások alapján az oldal teljes menüstruktúráját átalakították, hogy a felhasználók minél gördülékenyebben megtalálják a számukra hasznos információkat. Az átalakításkor a felhasználói és fogyasztói szokásokat figyelembe véve a vásárlási folyamat is sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb lett: az oldalra látogató hazai és külföldi turisták egyaránt megtalálják az aktuális ajánlókat, híreket és a Budapest Card által nyújtott különböző kedvezményeket, ingyenes lehetőségeket. Könnyebben elérhetővé váltak a gyakori kérdések (GYIK) és a hasznos információkat tartalmazó menüpontok, valamint a turisztikai nevezetességek, látványosságok is.

Már az új arculatot hordozza a Budapest Card katalógus, a szórólapok, plakátok és térképek is

Fotó: Budapest Brand

Partnerségben a Sziget Fesztivállal

A Budapest Brand a Szigettel közösen hozta létre a Budapest Card Sziget Editiont, hogy az ideérkező vendégek ne csak az egyhetes fesztiválra, hanem a város különböző izgalmas pontjaira is ellátogassanak, felfedezzék a nevezetességeket, és átéljék a Budapest-élményt.

A 2, 5 vagy 9 napos speciális kártya számos értékes kedvezményt nyújt: a Sziget Transzfer busz például ingyenes közlekedést biztosít a Liszt Ferenc repülőtértől egészen a Sziget bejáratáig, ezen felül ingyenes a budapesti közösségi közlekedés, a Sziget hajójárat, valamint a város ikonikus termálfürdőibe is első alkalommal ingyen, majd a következő látogatáskor 20 százalék kedvezménnyel lehet belépni. Ezenkívül 50 túra, múzeum, kiállítás és gasztrohely is kedvezményes vagy akár díjmentes szolgáltatást nyújt a Budapest Card Sziget Editiont felmutató látogatóknak.A Budapestre érkezők már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér digitális és egyéb felületein is Budapest megújult turisztikai arculatával találkozhatnak.A Sziget szervezésében a fesztiválra érkező nemzetközi újságíróknak és véleményvezéreknek egyedi sajtóprogramot szervez idén a Budapest Brand, amelyen Budapest különleges, új és egyedi hangulatait, helyszíneit mutatják be.

 

Hello Budapest Card a belföldi látogatóknak

A fővárosba látogató belföldi utazóknak szól a megújult 48 órás Hello Budapest Card. A látogatók a három-, négy- vagy ötcsillagos partnerszállodákban két éjszaka közvetlen foglalása esetén a harmadik éjszakát ajándékba kapják. A belföldi turizmus élénkítését segíti a kártya 30 ingyenes és 70 kedvezményes szolgáltatása is. A Hello Budapest Card díjmentes belépést biztosít egy történelmi fürdőbe és egy strandfürdőbe, tartalmazza az ingyenes közösségi közlekedést és belépőjegyet számos múzeumba és városnéző programra.