Látványos interaktív kiállítás nyílt a megújult tihanyi apátsági múzeumban

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. július 13. 15:16

Mintegy 225 millió forint pályázati támogatásból újult meg a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum, amely látványos interaktív kiállítással mutatja be a monostor életét.

A kormány további 2,7 millió forintot biztosít a bencés rend tihanyi perjelségének arra, hogy az apátságot felújítsa, szépítse és „turisztikai attrakciókat” hozzon létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadóünnepségen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2), Kontrát Károly országgyűlési képviselő (b2), Szontágh Szabolcs, az MTÜ vallási turizmus programjának igazgatója (b) és Mihályi Norbert Jeromos perjel (j) a megújított múzeum átadóünnepségén

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A megújult múzeumban július 11-től látható a „Lélek a vizek felett – múlt és jelen találkozása a Tihanyi Apátságban”című interaktív kiállítás, mely látványos eszközökkel mutatja be a monostor életének, s csaknem ezeréves történetének érdekességeit, drámai fordulatait és rejtélyeit – olvasható az apátság Facebook-oldalán.

Mint írják, az új kiállításon interaktív eszközök, háromdimenziós bemutatók és különleges látványvilág közepette megújult műalkotások, eddig soha be nem mutatott tárgyak, fotók és dokumentumok kínálnak emlékezetes élményt a látogatóknak.

A gyerekeket játékok, az idősebb nemzedéket pedig a kiállításhoz választható audio és visual guide is segítik abban, hogy meglessék Tihany titkait. Az ország egyik legkedveltebb látványosságának nyüzsgése mögött bepillanthatnak a monostor életének szinte földöntúli békéjébe, a csend világába is, ahol a lélek dolgozik a vizek felett.

A kiállításról és a július-augusztusi apátsági koncertekről részletes információt talál az intézmény honlapján.