Megújult formában indul újra a Magyar Turizmus Akadémia kommunikációs képzése

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. január 17. 17:18

Vendéggel/utassal való profi kommunikáció – 3 alkalmas képzés az üdvözléstől a profi panaszkezelésig.

A képzés első napján a vendég- és utaskezelés alapjait sajátítják el a résztvevők, a köszönéstől kezdődően a vendégigények feltérképezésén át egészen az elköszönésig, a beszélgetés lezárásáig.

Második alkalommal a vendégtípusok kerülnek sorra az Innermetrix DISC modell segítségével, hiszen ez az alfája és ómegája a különböző személyiség típusokkal való leghatékonyabb, legeredményesebb kommunikációnak. Az egyes vendégtípusokra való ráhangolódás már fél siker a pozitív vendégértékelések eléréséhez.

A profi panasz- és konfliktuskezelés elengedhetetlen a vendéggel/utassal közvetlenül kapcsolatba kerülő kollégák számára. A képzésen megismerik a résztvevők a hatékony panaszkezelés módszereit és menetét lépésről lépésre, valamint stratégiákat és kommunikációs eszközöket kapnak a kezükbe az élesben való "gyakorláshoz".

A Magyar Turizmus Akadémia komplex kommunikációs képzését ajánljuk mindenkinek, aki vendéggel vagy utassal személyesen kerül kapcsolatba bármilyen vendégkapcsolati munkakörben, legyen az recepció, felszolgáló, housekeeping, wellness- vagy gyógyászati részleg, utazási irodai, egyéb szállodai vagy rendezvény munkakör.

2022. január 28., február 4. és 11. Vendéggel/utassal való profi kommunikáció - 3 modulból álló csoportos alap és haladó képzés

Fotó: 123rf.com

A kiszámíthatatlan, folyton változó és néha kaotikus mai világunk erős stresszfaktort jelent a munkatársaknak. Mindemellett a vendégek viselkedése, stressztűrő- és alkalmazkodóképessége is átalakult.

Ebben a helyzetben az a cég nyer, akinek munkatársai a legjobban és leggyorsabban tudnak ráhangolódni a vendégek/utasok megváltozott viselkedésére és a legprofibb eszközei vannak a vendéggel való bánásmódra, kommunikációra, a nehéz helyzetek és panaszok kezelésére. Képzésünk konkrét, gyakorlatban használható eszközöket ad a vendégtípusokra szabott kommunikációhoz, megfelelő kommunikációs stílus és viselkedés kialakításához, a hatékony panaszkezeléshez.

Jelentkezési határidő: 2022. január 24.
Kedvezményes részvételi díj: 65 000 forint/fő + áfa
Jelentkezés: kepzes@turizmusakademia.hu

(X)