Megújult Magyarország nemzetközi turisztikai honlapja

Forrás: turizmus.com

 2020. november 24. 10:33

A Magyar Turisztikai Ügynökség már a járványhelyzet utáni időszakra készül Magyarország nemzetközi turisztikai weboldalának megújításával.

Bár drasztikusan csökkent a turisztikai célú nemzetközi utazások száma, az utazással kapcsolatos tartalmak fogyasztása, az úti célok iránti érdeklődés töretlen. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ezért is tartotta kiemelten fontosnak, hogy már ebben az inspirációs fázisban segítse az utazni vágyók tájékozódását, és elindítsa a teljesen megújult wowhungary.com-ot, Magyarország nemzetközi turisztikai országmárkájának honlapját – tudatta az MTÜ.

Mint írták, a célzott marketingtevékenység és a bizalom erősítése kiemelten fontos lesz majd a járványhelyzet enyhülése után, amikor a korlátozások oldásával lassan megindulhat a regenerálódás a turizmusban.

Várhatóan az utazási kedv is intenzíven nő majd. A nemzetközi kutatások egybehangzóan állítják, hogy a koronavírus-járványt követő utazások tervezésénél drasztikusan csökken majd a foglalási ablak, azaz minimális idő telik majd el a foglalás és az utazás között, a turisták jelentős része akár azonnal útra kelhet. A tervezésben pedig kiemelt szerepet kapnak a webes felületek.

A WOW Hungary nyitóoldala

Fotó: wowhungary.com

A megújult tartalommal és friss designnal elindult wowhungary.com átalakítása több hónapos előkészítő munka eredménye, amely magába foglalta többek között a régiós és világszintű versenytársak jó gyakorlatainak megismerését, hazánk turisztikai termékpalettájának strukturált meghatározását, friss szemléletű szöveges és képi anyagok előállítását, és a gondos grafikai tervezést – ismertették.

 

Az új weboldal legfőbb újdonságai:

  • Struktúrájában követi a világszintű trendeket, azaz a desztinációs és turisztikai termékkínálat szerinti bontás mellett az utazás megtervezéséhez segítséget nyújtó blokk is kiemelt helyet foglal el a menüben.
  • Adatbázis-alapú, vagyis az egyes turisztikai látványosságok leírását, fotóit különálló szerkesztői felületek helyett a Magyar Turisztikai Ügynökség megújult digitális ökoszisztémájából nyeri ki.
  • Szegmentáltan szólítja meg a felhasználókat, a különféle célcsoportok könnyen megtalálják a számukra legizgalmasabb, és leginkább releváns tartalmakat, ajánlókat.
  • Konkrét ajánlatokat, útiterveket tartalmaz, tehát turisztikai desztinációnként 1, 2, 3 és 5 napos látogatáshoz kínál attrakciókat és élményeket, mely gasztronómiai és borajánlóval is kiegészül.
  • Egész évre kínál élményeket a felhasználók számára, ezzel elősegítve a szezonalitás csökkentését és a hosszú távú tervezést.

 

Az oldal egyelőre angol nyelven érhető el, a közeljövőben további nyelvekkel és hasznos funkciókkal bővül – közölte az MTÜ.