Megvan a Magyarország 365 fotópályázat zsűrije

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 03. 12:39

Elindult a korábban beharangozott Magyarország 365 fotópályázat, melynek célja az ország értékeinek bemutatása. Amatőrök és profi fotósok felvételeit is várják.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a fotópályázatra három kategóriában – táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában – küldhetnek pályaműveket a jelentkezők.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben kiírt pályázat képeit a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig – közölte Kaiser Ottó fotográfus, a szakmai zsűri elnöke..

A zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyek Magyarország épített és természeti kincseit mutatják be, technikai manipuláció nélkül. A legjobb fotókból Magyarországon és külföldön is nyílnak majd kiállítások.A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió, a második helyezetteké fejenként 500 ezer, a harmadik díjasoké 300 ezer forint lesz, és az internetes közönségszavazás győztesei is kategóriánként 1 millió forinttal gazdagodhatnak.

A legjobb fotókból  kiállítás nyílik

Fotó: unsplash.com

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a pályázat szakmai zsűrije, melynek tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója lesznek.

Keleti Éva hangsúlyozta: Magyarország szépségeit bemutatni olyan téma, amely várhatóan sokakat megmozgat. Mint hozzátette, reményei szerint

a kiállítás nemcsak Magyarország, hanem a magyar fotó hírét is öregbíti majd a világban.

Kerekes Emőke többek között olyan képeket vár, amelyek új megfogalmazásban mutatják meg a magyar tájat, nemcsak dokumentálnak, hanem újraértelmeznek majd.

Szarka Klára elsősorban az emberi kapcsolatokról, a közösségekről remél színes képet, „életszagú beszámolókat”, és nagyon bízik eddig rejtett tehetségek felbukkanásában is.

Tassy Márk szerint magyarként sokszor éppen a hazai tájat nehéz fotózni, hiszen a megszokott látványban nem mindenki tudja meglátni a különlegességet, reményei szerint azonban a pályamunkák között szép számmal lesznek ilyen felvételek.