Melyek a budapesti márkahűséget befolyásoló legfőbb tényezők?

Forrás: turizmus.com

 2019. január 21. 14:06

Az utóbbi időkben a városok megsokszorozták erőfeszítéseiket, hogy igazán hatékony márkázási stratégiát alakítsanak ki, ezért a városi márkahűség kutatása az egyik legjelentősebb kutatási iránnyá vált a desztináció marketing és menedzsment területén.

Namaz LachinHorváth DóraCosovan AttilaTvergyák Klaudia Klára tanulmánya kifejezetten a Budapesten élő külföldiek szempontjából vizsgálja a budapesti városmárkát és elemzi a márkahűségüket a Turizmus Bulletin legfrissebb számában.

A szerzők azt vallják, hogy a városban élő külföldiek látásmódjának megértése hozzájárulhat a már meglévő tudáshoz a turisták városi desztinációk iránt mutatott hűségével kapcsolatban. A helyi külföldiek véleményének alapos elemzése és a szakirodalom áttekintése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a városi márkahűséget az elégedettség és az érzelmi érték alakítja.

A Budapest márka erős érzelmi és észlelt értékkel rendelkezik

Fotó: pixabay.com

A szerzők által javasolt hűségmodell kiemeli az érzelmi érték/kreativitás fontosságát, és a városok kulturális eszközeit, illetve a programjaikba való bevonódást a városi márkák iránt érzett hűség előfeltételeinek tekinti. A tanulmány bemutatja továbbá a budapesti márka gyengeségeit és erősségeit, valamint megállapítja, hogy eléggé erősnek és sikeresnek számít a gyengeségei és problémái ellenére is, továbbá erős érzelmi és észlelt értékkel rendelkezik.

A tanulmányt letöltheti INNEN.

A Turizmus Bulletin 2018/4-es számát letöltheti IDE kattintva.