Mesterséges intelligencia segít összeállítani a budapesti városnézés programját

Forrás: turizmus.com

 2022. október 05. 16:17

Budapest hivatalos turisztikai oldalán mostantól mesterséges intelligencia (AI) segíti a látogatókat budapesti útitervük összeállításában.

A Budapest Brand nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketingszervezete a The Trip Boutique utazástechnológiai vállalattal kötött együttműködést, melynek keretében a budapestinfo.hu-n ingyenes egyedi útvonalakat és ajánlásokat kaphatnak a Budapestre érkező utazók.

A személyes útikalauzt a látogató érdeklődési köre, stílusa és ízlése alapján rakja össze a platform. A hiperperszonalizált utazás megtervezéséhez elég válaszolni néhány kérdésre, majd a mesterséges intelligencia és a személyes szakértelem innovatív kombinálásával olyan budapesti útitervet kap a látogató, amely leginkább megfelel a preferenciáinak.

Az utazástervezőt használó látogató személyes budapesti útitervet kap

Fotó: Budapest Brand

„A mesterséges intelligenciát az utazási és turisztikai szektor számos területén használják már. Legyen szó repülőjegyfoglalást segítő chatbotokról, szállodafoglaló oldalakról, automatikus repülőtéri poggyászfeladásról vagy közösségimédia-hirdetésekről – mondta Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója. – Az AI technológiának köszönhetően az utazás megtervezése is hatékonyabb, egyszerűbb és személyes lesz, az utazók pedig elégedettebbek. A The Trip Boutique által fejlesztett új és ingyenes szolgáltatással lehetővé tesszük, hogy a Budapestre látogatók olyan helyeket fedezzenek fel, amelyek a leginkább passzolnak az egyéniségükhöz”

A budapesti adatbázisba folyamatosan kerülnek új látnivalók, múzeumok, galériák, éttermek, kávézók, bárok, egyedi üzletek, szállodák és érdekes szabadtéri helyszínek, az adatokat helyi kurátorok és a The Trip Boutique szakértői frissítik.

A Kiskirálylány szobra a Duna-korzón

Fotó: Bódis Krisztián

A The Trip Boutique egy díjnyertes svájci travel tech vállalat, amely az utazási élmények mesterséges intelligencián alapuló személyre szabására fókuszál.

Az ingyenes szolgáltatás angolul érhető el a www.budapestinfo.hu/the-trip-boutique oldalon.