Mexikóban mutatkozott be a magyar kínálat

Forrás: turizmus.com

 2022. április 05. 14:05

Komoly szakmai presztízsű, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fennállása óta első ízben megrendezett turisztikai promóciós rendezvényen vett részt hazánk Mexikóvárosban március 23-án, ahol közel 40 szakmai és médiaszereplő, valamint az Iberia légitársaság képviselői voltak jelen.

Németh Zoltán nagykövet köszöntője után Szégner Zsuzsa, az MTÜ nemzetközi kapcsolatok igazgatója tartott országprezentációt, középpontban a mexikói beutazókat leginkább érdeklő Budapesttel és környékével. Ezt követően az MTÜ-vel korábban közös kampányokban résztvevő Iberia légitársaság értékesítési vezetője beszélt a két ország közötti légiösszeköttetésről - adta hírül az MTÜ.

A vendégek Tokaji aszú és magyar ételek kóstolásával kaptak betekintést a magyar gasztronómiába, nagy sikere volt a Bartók műveket előadó magyar hegedűvirtuóz produkciójának is. Az eseményt nyereménysorsolás zárta, az MTÜ Kiemelt Partnerei és az Iberia légitársaság felajánlásából egy teljes magyarországi utat nyerhetett egy szerencsés.

A Magyarországra érkező mexikói látogatók száma 2013-19 között csaknem megháromszorozódott, és a világjárvány után a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint már tavaly megkezdődött a kilábalás, a mexikói vendégéjszakák száma 2021-ben 24%-kal nőtt 2020-hoz képest.2021-ben a mexikói vendégéjszakák háromnegyedét Budapesten töltötték el, míg a legnépszerűbb vidéki városok Sárvár, Gyöngyös, Győr és Debrecen voltak.

Balról Enrique Granados, az Iberia mexikói értékesítési vezetője, Németh Zoltán, Magyarország mexikói nagykövete, Cecilia Inés Galindo Sánchez, a Nefertaritravel munkatársa, a nyereménysorsolás győztese, valamint Szégner Zsuzsa, az MTÜ nemzetközi kapcsolatok igazgatója

Fotó: MTÜ

„A mexikóiak körében a régiós körutak mellett egyre nő az érdeklődés az egyéni utazások iránt. Ezeket a személyre szabott utazási igényeket az MTÜ a magyar beutaztató szolgáltatóknak továbbítja, ezzel is segítjük a magyar cégek mexikói piacra jutását" – mondta az eseményt követően Szégner Zsuzsa.

A régiós körutazásokat tekintve még mindig a Prága-Budapest-Bécs aranyháromszög a legnépszerűbb, így a cseh turisztikai külképviselővel is szorosabb együttműködést tervez az MTÜ az utazási ügynökök minél hatékonyabb elérése érdekében, közös kampányok formájában. Mint Szégner Zsuzsa elmondta, a munka folytatásaként az MTÜ további megjelenéseket tervez a piacon, lehetőség szerint még az idei évben.